Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Solista trupei Roxette a murit. Marie Fredriksson avea 61 de ani

solista_trupa_roxette_murit_marie_fredriksson.jpg

Marie Fredriksson, solista trupei Roxette (Sursa foto: roxette.se)
Marie Fredriksson, solista trupei Roxette (Sursa foto: roxette.se)

Marie Fredriksson a murit la vârsta de 61 de ani. Solista celebrei formații Roxette suferea de cancer și fusese operată pe creier acum câțiva ani.

Decesul cântăreței Marie Fredriksson a fost anunțat de familia sa, într-un comunicat: "Cu mare tristețe anunțăm că una dintre cele mai mari și mai iubite artiste a plecat dintre noi. Marie Fredriksson a murit în dimineața zilei de 9 decembrie, ca urmare a unei boli cu care a fost diagnosticată de mult".

Artista a fost diagnosticată cu tumoare pe creier în 2002.

În 2016, după 30 de ani de carieră, Marie Fredriksson, solista duo-ului Roxette, fondat împreună cu Per Gessle, anunța că se retrage din industria muzicală. Ea spunea atunci că zilele sale de turneu ”s-au terminat", din cauza stării de sănătate precare.

Trupa suedeză Roxette s-a format în 1986 și a devenit una dintre cele mai de succes formații din lume, după lansarea albumului ”Look Sharp”.

 

 

Piese celebre ale trupei suedeze, precum ”The Look”, ”Joyride”, ”Listen to Your Heart” sau ”It Must Have Been Love” au dominat clasamentele internaționale și au devenit melodii de referință ale anilor 80-90.