Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Premiile Grammy 2020: Triumf pentru Billie Eilish

billy_elish.jpg

Image source: 
Facebook / Billy Eilish

Marea câştigătoare a celei de-a 62-a ediţii a premiilor Grammy este adolescenta californiană Billie Eilish, care la doar 18 ani a reuşit să câştige, duminică seara, la Los Angeles, cinci premii Grammy, dintre care toate cele patru de la categoriile principale ale evenimentului - albumul anului, piesa anului, înregistrarea anului şi cel mai bun nou artist, transmite France24.

Tânăra nu avea decât 17 ani când au fost anunţate nominalizările pentru premiile Grammy, la sfârşitul lunii noiembrie.

Artista californiană a primit 6 nominalizări la această gală Grammy şi a devenit cea mai tânără artistă aflată în competiţie la cele patru categorii majore ale evenimentului.

Piesa "Bad Guy", lansată în luna august a anului trecut, a făcut din Billie Eilish prima muziciană născută în anii 2000 care a ajuns în vârful Topului 100 Billboard, detronându-l pe Lil Nas X care a ocupat 19 săptămâni această poziţie cu hitul său "Old Town Road".

Eilish, care se remarcă prin coafura ei în nuanțe verzi și modul original în care se îmbracă, a înregistrat albumul câștigător împreună cu fratele său Finneas, în dormitorul din locuința lor din Los Angeles. Finneas a câștigat la rândul său premiul pentru producătorul ”non-clasic” al anului.

”Nu am făcut albumul ăsta ca să câștigăm un Grammy. N-am făcut decât să scriem despre depresie și despre gânduri sinucigașe și despre schimbări climatice... Acum stăm aici în fața voastră, derutați și recunoscători...”, a spus la primirea premiului Finneas.