Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Concert Jean-Michel Jarre la Paris, de Revelion

jean-michel_jarre_2.jpg

Image source: 
youtube

Capitala Franței renunţă anul acesta la focurile de artificii în noaptea de Anul Nou şi va oferi un recital al creatorului francez de muzică electronică Jean-Michel Jarre, care va concerta dintr-o catedrală Notre Dame virtuală.

După cum notează artistul într-un comunicat, această nouă experienţă vrea să transmită un mesaj de speranţă pentru 2021 şi să sărbătorească venirea Anului Nou într-un mod "futurist şi festiv". La acest proiect s-au alăturat Primăria Parisului şi UNESCO.

JMJ mai sune că unul dintre simbolurile pariziene, catedrala Notre Dame, afectată de incendiul din aprilie 2019 şi aflată în restaurare, "are un loc important în imaginarul colectiv şi este un simbol al forţei şi al patrimoniului mondial care ne uneşte pe toţi".

Spectacolul va avea 45 de minute, va începe la ora 23:25 (22:25 GMT) la 31 decembrie, va fi gratuit şi va putea fi urmărit pe internet, sau pe platforme ca Youtube, Facebook sau VRChat.

Conform organizatorilor, este o invitaţie de a călători într-o lume virtuală a fanteziei, la fel de strălucitoare precum spectacolele oferite de obicei de Jean-Michel Jarre şi cunoscute sub titlurile "Equinoxe" sau "Oxygene".

Concertul se va numi "Welcome to the other side" şi este prezentat ca o sărbătoare prin care întreaga lume, inclusiv cei izolaţi social sau geografic de pandemie, pot întâmpina împreună venirea Anului Nou.


Image source: 
Wikipedia