Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Chick Corea - legendă a jazz-ului - a murit la 79 de ani

Celebrul pianist american a murit marţi de o formă rară de cancer, potrivit unui comunicat publicat joi pe pagina sa de Facebook, notează France Presse.

Compozitor şi pionier al claviaturii electrice şi electronice, Chick Corea a fost, alături de Herbie Hancock şi Keith Jarrett, unul dintre cei mai influenţi pianişti ai secolului al XX-lea. Piesele sale ca Spain, 500 Miles High sau La Fiesta au devenit clasice. 

În anii 60, Corea s-a consacrat ca un pianist de top, făcând parte din trupa celebrului Miles Davis. Ulteriorm și-a făcut propria formație, Return to Forever, cu care a interpretat o muzică vibrantă și a făcut carieră în epocă. Implicat în nenumărate proiecte, Chick Corea a lansat anul trecut un disc, ”Plays”, în care atinge o diversitate muzicală ce pleacă de la piese clasice la bepop și altele. Armando Anthony ”Chick” Corea s-a născut pe 12 iunie 1941 în Chelsea, Massachusetts, SUA. Tatăl său era trompetist de jazz, dar i-a făcut cunoștință cu pianul. De-a lungul carierei, Corea câștigat de mai multe ori premiul Grammy la secțiunile pianist/keyboardist și compozitor de jazz american.

Corea a cântat și la București în mai multe ocazii: în 2008, la Bucharest Masters of Jazz Festival, în 2009 și trei ani mai târziu, alături de John McLaughlin, la Sala Palatului.