Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Electric Castle s-a mutat pentru o săptămână la Cluj-Napoca - ploaia a venit după el

electric_castle_2021_cluj.jpeg

Pentru prima data, Electric Castle are concerte și în Cluj-Napoca
Pentru prima data, Electric Castle are concerte și în Cluj-Napoca

Electric Castle, festivalul de muzica de Bonțida, s-a mutat pentru o săpămână de la Castelul Banffy, care i-a dat i numele, direct în centrul Clujului. Este pentru prima orară când acest festival vine la oraș. Tradiționala ploaie care a devenit marca festivalului l-a urmat și în Cluj-Napoca. Prima seară a festivalului în oraș a fost inaugurată de o…furtună.

În ciuda ploii, mii de oameni au participat la prima din cele șapte zile de festival Electric Castle la Cluj-Napoca, pe străzile din centru și de pe Cetățuie. Este primul eveniment de muzică de mare anvergură care se desfășoară la Cluj, după relaxarea măsurilor impuse de pandemie. Ema Prisca, unul dintre coordonatorii Electric Castle spune că deși este o provocare noua formă a festivalului, și la Bonțida, și la Cluj-Napoca, este o bucurie și pentru organizatori.

Festivalul Electric Castle se desfășoară timp de 10 zile. 3 zile s-au desfășurat concerte la castelul Banffy, în localitatea Bonțida, iar încă 7 zile evenimentele festivalului s-au mutat în municipiul Cluj-Napoca, atât în centrul orașului cât și pe Cetățuie.

”În Cluj, vorbim despre nouă centre importante unde se trăiește festivalul, iar aceste nouă centre fiind atât de apropiate unele de altele noi credem că se va crea, fără să ne propunem, măcar, o zonă de vibrație, de experiențe de festival”, a spus Ema Prisca, șeful de marketing al Electric Castle.

Participanții la Electric Castle sunt de toate vârstele: cea mai în vârstă este o doamnă de 72 de ani, iar cel mai tâăr participant este o fetiță de două luni.

Organizatorii festivalului au pregătit o ediție specială în 2021, după peste un an de pandemie fără evenimente mari în România. Accesul în festivalul Electric Castle este permis cu dovada de vaccinare, test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, test antigen negativ nu mai vechi de 24 de ore sau dovada că participantul a avut Covid și nu au trecut 180 de zile de la vindecare. Festivalul oferă posibilitatea participanților să își facă teste gratuite antigen la o clinică privată din Cluj. Organizatorii nu au făcut, însă, public, numărul de persoane care s-au testat, nici câte dintre acestea au ieșit pozitive.

În primul weekend al Electric Castle a venit la festival la Bonțida și premierul Florin Cîțu, care anunțase public că va veni atât la Electric, cât și la Untold.

 
Cum se desfășoară Electric Castle la Cluj-Napoca