Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Elven Bird: „Muzica mă ajută să văd lumea în culori mai frumoase”

Iulia Munteanu, cunoscută sub numele de Elven Bird, o pasăre elfă care își cântă povestea indiferent de numărul de suflete care o ascultă, „doar pentru bucuria de a cânta și de a fi sub cerul nopții”, este o tânără din Covasna, care a lansat recent cel de-al treilea album al său.

Albumul lansat de curând se numește „The Japanese Tree” și este diferit față de primele două, după cum ne povestește chiar ea. Dacă celelalte albume s-au născut din experiențele acumulate de-a lungul timpului, în cazul celui de-al treilea album, inspirația a venit din partea persoanei iubite. „«Japanese Tree» este, în momentul de față, cel mai personal și mai intim album al meu, pentru că sunt cele mai puternice emoții și temeri și conversații și frici care s-au așezat acolo. Inspirația a fost omul de lângă mine, pentru că el m-a ajutat, să mă schimb”, mărturisește Elven Bird.

O parte din piesele pentru acest album s-au născut de ceva timp și sunt piese pe care Iulia le-a cântat cu diferite ocazii. E vorba de 10 cântece instrumentate acustic (chitară, pian, voce, violoncel, contrabas, acordeon, guitar bowing, percuție, lapsteel) în stil indie folk sau americana, cu multe influențe de blues, jazz, muzică orientală sau clasică.

Albumul este disponibil aici și cuprinde colaborări cu Dan Byron și A.G Weinberger.

Iulia Munteanu spune că trăiește prin muzică și nu ar putea supraviețui fără ea, pentru că a făcut parte din viața ei mereu, de când era mică: „Eu trebuie să ascult muzică, pentru că îmi creează o stare bună, pozitivă și mă ajută să văd lumea în culori mai frumoase”. 

Urmăriți interviul integral aici.

 

 

ZEIT ONLINE împreună cu parteneri media din 17 țări, printre care RFI România lansează o nouă ediție a cadrului de dialog „Europe Talks". Campania îi invită pe cetățenii din toate colțurile Europei să se angajeze în dezbateri transfrontaliere pe subiecte politice controversate. Toți participanții vor primi un partener de conversație dintr-un alt stat european și care are viziuni politice diferite. Discuțiile în tandem vor avea loc în engleză, în principal prin apeluri video, iar înscrierea se poate face aici: