Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Johnny Hallyday omagiat la Paris

johnny_hallyday.png

Johnny Hallyday în concert la Saint-Étienne, 8 mai 2009
Sursa imaginii: 
AFP via France24

Parisul îl omagiază astăzi pe celebrul cântăreț și actor Johnny Hallyday, la aproape patru ani de la dispariția sa. Programul manifestărilor include inaugurarea unei statui dedicată interpretului, a unei esplanade care îi va purta numele și un concert la sala Bercy, acolo unde Hallyday a susținut de-a lungul vremii nu mai puțin de 101 concerte.

Esplanada care va purta numele cântărețului se află chiar în fața sălii Bercy și este inaugurată în prezența primarului Parisului, doamna Anne Hidalgo și a văduvei artistului, doamna Laeticia Hallyday.

”Esplanada Johnny Hallyday este dedicată tuturor celor care îl iubesc și care poartă în inimă în continuare muzica lui, spiritul de libertate...”, spunea recent doamna Hallyday, potrivit AFP.

Statuia, înaltă de 6 metri, reprezintă o chitară în vârful căreia se află reprezentarea motocicletei Harley Davidson care i-a aparținut vedetei pop-rockului francez.

Concertul din această seară de la sala Bercy se va bucura de prezența a cca 10 000 de fani și va fi transmis în direct de postul France2.