Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


”Call it magic”. Celebra trupă Coldplay vine în România

call_it_magic_coldplay_romania.jpg

Chris Martin, vocalistul trupei Coldplay
Chris Martin, vocalistul trupei Coldplay
Sursa imaginii: 
Facebook/Coldplay

Coldplay va ține pentru prima dată un concert în România, în 2024. Data exactă încă nu a fost anunțată și nici orașul unde va avea loc show-ul formației britanice.

Coldplay vine în România. Este una dintre cele mai de succes formații de pop-rock ale momentului.

Dacă la începutul carierei, membrii trupei abordau genul rock, rock alternativ sau brit pop, ei și-au schimbat ulterior stilul, iar muzica lor a căpătat accente tot mai comerciale, însă foarte bine primite de milioanele de fani din întreaga lume.

Cine ascultă o piesă mai veche precum ”The Scientist” sau ”Speed of Sound” și una din prezent, ca ”Higher Power” sau ”My Universe” ar putea avea impresia că sunt melodii cântate de două trupe diferite, diferența de stil e fundamentală.

Saltul Coldplay de la rock alternativ la pop-rock cu accente electro și chiar electro-dance a fost bine primit de fani, care au umplut stadioanele din întreaga lume.

De altfel, concertele Coldplay sunt adevărate show-uri, în care e folosit tot arsenalul din dotare: de la lasere, până la confetti și brățări cu LED-uri care pulsează pe ritmul muzicii. Clipul de mai jos vorbește de la sine:

 

Sursa: YouTube

 

 

 

 

Coldplay a vândut până acum peste 50 de milioane de exemplare din albumele sale.