Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO) Voltaj s-a calificat în finala Eurovision 2015

video_voltaj_calificat_finala_eurovision_2015_vezi_aici_prestatia_trupei.jpg

Trupa Voltaj, în prima semifinală a concursului Eurovision 2015, la Viena (Foto: Reuters/Leonhard Foeger)
Trupa Voltaj, în prima semifinală a concursului Eurovision 2015, la Viena (Foto: Reuters/Leonhard Foeger)

Trupa Voltaj s-a calificat în finala Eurovision 2015, după ce a trecut marţi seară de prima semifinală, desfăşurată la Viena. "Simt că mi s-a luat o piatră de pe suflet!", spune vocalistul Călin Goia.

Trupa Voltaj a urcat pe scena Eurovision 2015 marţi seară, în prima semifinală a competiţiei, pe poziţia a 15-a, cu melodia "De la capăt/All Over Again".

Piesa trage un semnal de alarmă asupra situaţiei copiilor lăsaţi în urmă de părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

 

 

Călin Goia, solistul trupei Voltaj, spune că este încântat că formaţia sa a reuşit să facă fericiţi atâţia români: "Simt că mi s-a luat o piatră de pe suflet! Sunt încântat că am reuşit să facem fericiţi atâţia români, pe care i-am simţit alături de noi în fiecare secundă din cele trei minute de pe scena de la Stadthalle! Dar, mai ales, sunt fericit că mesajul nostru merge mai departe şi că tot mai mulţi oameni sunt sensibilizaţi la problema copiilor care cresc cu gândul la părinţii lor, plecaţi la muncă departe de ei. Lor le este dedicată participarea noastră la Eurovision şi tot lor le datorăm reuşita din această seară".

Republica Moldova nu s-a calificat în finala de sâmbătă a concursului muzical. S-au calificat în schimb Grecia, Estonia, Belgia, Armenia, Serbia, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria.

Finaliştii au fost desemnaţi pe baza votului telespectatorilor şi a votului unui juriu de specialitate.

În semifinala de joi vor participa Lituania, Irlanda, San Marino, Muntenegru, Malta, Norvegia, Portugalia, Cehia, Israel, Letonia, Azerbaidjan, Islanda, Suedia, Elveţia, Cipru, Slovenia şi Polonia.

Finala Eurovision de sâmbătă va fi transmisă în direct de TVR 1, de la ora 22.