Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Eurovision 2015: Cotă modestă pentru Voltaj la bursa pariurilor

eurovision_2015_cota_modesta_pentru_voltaj_la_bursa_pariurilor.jpg

Trupa Voltaj, la repetiţii, pe scena Eurovision (Foto: Reuters/Leonhard Foeger)
Trupa Voltaj, la repetiţii, pe scena Eurovision (Foto: Reuters/Leonhard Foeger)

Trupa Voltaj va intra în finala Eurovision 2015 de sâmbătă de la Viena de pe poziţia a 20-a, informează Televiziunea Română. La bursa pariurilor, Voltaj este cotată cu şansa a 22-a, în timp ce marele favorit pare a fi concurentul Suediei. Finala concursului începe la ora 22 şi va fi transmisă de TVR 1.

România, reprezentată de trupa Voltaj, cu melodia "De la capăt/All Over Again", va intra în finala Eurovision pe poziţia 20, după Letonia şi înainte de Spania.

Ordinea intrării în concurs a celor 27 de ţări este următoarea: Slovenia, Franţa, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania, Italia.

Trupa Voltaj a cântat joi pentru fanii Eurovision în piaţa din faţa Primăriei Vienei, unde reprezentanţii României au fost încurajaţi şi aplaudaţi chiar şi în timpul probelor de sunet. Sute de oameni s-au adunat la Eurovision Village, unde au cântat şi au dansat pe piesele formaţiei. După concert, membrii trupei au fost asaltaţi de spectatori, pentru fotografii şi autografe.

După-amiază, membrii delegaţiei României s-au întâlnit cu românii din Austria la standul Institutului Cultural Român de la cinematograful Urania din Viena, pentru o sesiune de autografe şi fotografii.

Trupa Voltaj se situează pe locul 22 într-un clasament al mai multor case internaţionale de pariuri, care îl dau drept câştigător al concursului pe reprezentantul Suediei, Måns Zelmerlöw cu melodia "Heroes".

Pe locul al doilea se află reprezentanta Rusiei, Polina Gagarina, cu melodia "A Million Voices".

Locul al treilea este ocupat de reprezentanţii Italiei, trupa Il Volo, cu melodia "Grande Amore".

Cele mai bune performanţe ale României la Eurovision au fost de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel&Sistem, în 2005; Paula Seling şi Ovi, în 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu, în 2006).