Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


RFI 25 de ani. ”Industria muzicală trebuie să se regrupeze”

Industria muzicală trebuie să se regrupeze, mai ales cea din România. Iată ce spune managerul muzical, Anca Lupeș, la o dezbatere moderată de Valentin Panduru. Ea precizează că breșele în securitate au permis două tragedii, în România și în Franța. ”The show must go on”, spune și criticul muzical, Alex Revenco.

Alex Revenco: În continuare trebuie să vorbim despre muzică, ”the show must go on”, dar această situație afectează atât muzicienii de top, dar mai ales pe cei din underground.

Anca Lupeș: Muzica a știut să lupte împotriva tuturor lucrurilor negative, dar industria muzicală trebuie să se regrupeze, mai ales cea din România. Breșele în securitate au permis două tragedii, în România, cât și în Franța. Cei care stau în spatele scenei trebuie să fie foarte atenți la multe amănunte, pe care până acum le treceau cu vederea. Industria muzicală din România s-a născut și a crescut văzând și făcând. Ca orice meserie și cele din industria muzicală se învață. Foarte mulți au reușit să învețe, și-au cumpărat cărți, au făcut cursuri, dar foarte mulți nu. În aceste condiții, cei care știu au datoria să le explice celor care nu știu și să aducă lucrurile pe un făgaș mai bun.

Keo (cântăreț): French mania promoveaza limba franceză prin muzică. Este o serie de concerte, în care artiști din România cântă alături de mine, live, în limba franceză. Își aleg piesele pe care le doresc ei, uneori cântă și piesele lor în limba franceză.

Prima ediție a French mania este disponibilă pe youtube – official Keo și pe Facebook – Keo music.

 
Alex Revenco și Anca Lupeș, intervievați de Valentin Panduru