Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pagina de istorie:The Rolling Stones, trupa care a zguduit conformismul societăţii britanice, împlineşte 55 de ani

the-rolling-stones-portrait-bw-1964-billboard-1548.jpg

The Rolling Stones fotografiați în 1964.
Sursa imaginii: 
billboard.com

Una dintre cele mai faimoase trupe rock din istorie, The Rolling Stones, împlinește azi 55 de ani. Trupa a lansat până acum 55 de albume, care au fost vândute în peste 200 de milioane de copii în întreaga lume.

Povestea The Rolling Stones a început în anul 1962, la Londra. Exact acum 55 de ani, trupa avea primul său concert în Marquee Club din capitala Regatului Unit al Marii Britanii. Formaţia era compusă din Mick Jagger, Keith Richards și Dick Taylor.

Un an mai târziu, componenții The Rolling Stones au început discuțiile cu casa de discuri Decca. Aceasta era faimoasă din cauza unei decizii neinspirate: a refuzat să îi înregistreze pe cei de la The Beatles. De data aceasta, casa de discuri a pariat corect pe succesul The Rolling Stones, care au înregistrat primul lor single.

În prezent, legenda muzicii rock are patru componenți. Mick Jagger și Keith Richards sunt singurii care au rămas din formula originală. Ei sunt colegi cu Charlie Watts și cu Ronnie Wood.

The Rolling Stones, imagini din concertul susținut la Bogota, Columbia, în 2016 @billboard

În România, The Rolling Stones au concertat exact acum 10 ani, iar pentru acest concert au fost vândute 56.000 de bilete, un record pentru țara noastră.

Sociologii spun că The Rolling Stones nu au influențat doar istoria muzicii, ci și pe cea a societății britanice, pentru că, prin comportamentul lor nonconformist, au zguduit valorile conservatoare ale societății britanice și au transformat-o într-o societate mai deschisă spre nou.

Poate acesta este și motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a l-a înnobilat pe Mick Jagger. Unii comentatori au glumit pe tema impactului pe care această trupă l-a avut asupra istoriei recente și au spus că, probabil, Brexit-ul nu ar fi fost votat dacă The Rolling Stones ar fi rămas trupa preferată a britanicilor. 

 

Ascultați rubrica ”Pagina de istorie” în fiecare zi, de luni până vineri, dimineața de la 8.30 și de la 9.55 și după amiaza de la 17.30, numai la RFI România

Toate edițiile rubricii Pagina de Istorie: http://www.rfi.ro/tag/pagina-de-istorie

 
Ascultă Pagina de istorie dedicată trupei britanice The Rolling Stones