Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Festivalul Electric Castle face pariuri, despre cum va fi vremea, în scop caritabil

electric.jpg

Sute de arti;ti vor evolua pe scenele de la Bonțida
Sursa imaginii: 
https://electriccastle.ro

În localitatea Bonțida din județul Cluj începe unul dintre cele mai mari festivaluri muzicale din România, Electric Castle. În cele patru zile ale festivalului vor evolua peste 250 de artiști. Organizatorii festivalului au și mari ambiții ecologice. Ei vor să recicleze integral deșeurile produse de participanți. Și da, va ploua și în acest an la Bonțida.

Ediția din acest an a festivalului Electric Castle va fi una a recordurilor, spun organizatorii. Peste 250 de artiști vor urca pe cele nouă scene ale festivalului organizat în castelul Banffy din Bonțida. Genurile muzicale vor fi mult mai diverse, iar printre ele este inclusă și muzica clasică, pe lângă hip hop, punk, rock sau muzică electronică. De asemenea, organizatorii Electric Castle au pregătit multe alte evenimente care vor avea loc ziua, în timp ce seara este rezervată pentru concerte, spune Andi Vanca, reprezentantul organizatorilor.

“Avem o zonă EC Session, unde vor fi workshop-uri, piese de teatru, proiecţii, Tedx Talks, stand-up comedy, apoi un fashion corner, facem în continuare proiectul eco, în cadrul festivalului. Avem campionat de volei pe plajă şi multe alte lucruri care vor fi descoperite aici, la faţa locului”, a spus Andi Vanca.

Electric Castle va avea o dimensiune ecologică accentuată. Participanții la festival care vor veni pe bicicletă de la o distanță de cel puțin 250 de kilometri vor primi titlul de ecoambasadori. De asemenea, organizatorii festivalului vor să recicleze toate deșeurile produse de participanți. Pentru că ploaia a devenit o marcă înregistrată a festivalului Electric Castle, există și o campanie socială pe această temă. Participanții sunt invitați să parieze dacă va ploua sau nu, iar o parte din sumele plătite de ei vor fi folosite pentru a dota cu panouri fotovoltaice locuințele unor familii nevoiașe, care nu își permit să achite factura la electricitate, mai spune Andi Vanca.

“Am pornit de la idea că indiferent de cum va fi vremea, trebuie să iasă ceva bun din această discuţie. Am încurajat oamenii să îşi dea cu părerea, cum credeţi că va fi, rain or shine, pe site-ul rainorshine.ro, după care pot, după ce îşi exprimă părerea, dona pentru o cauză nobilă. În plus, unul dintre sponsorii festivalului ne-a făcut o poliţă de asigurare, prin care ne oferă 30.000 de euro să îi dăm spre această cauză social[, care este reprezentată de 25 de familii care nu sunt conectate la curent electric. Cu toţi banii strânşi în urma acestei campanii le vom construi panouri solare”, a mai spus Andi Vanca.

Cea de-a cincea ediție a festivalului Electric Castle are loc în perioada 12 - 16 iulie.