Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


O vioară din 1679, gravată cu diamante de fildeș, scoasă la licitație

vioara.jpg

Sursa imaginii: 
pexels.com/Ylanite Koppens

O vioară rară din 1679, realizată de renumitul meșter italian Antonio Stradivari, va fi scoasă la licitație luna viitoare. Ar putea fi vândută cu 11 milioane de dolari.

Stradivarius "Hellier" este cea mai bună vioară prevăzută cu intarsii realizată vreodată de Stradivari și unul dintre cele mai frumoase instrumente Stradivarius existente", arată casa de licitații Christie's, care oferă acest instrument ca lot principal în cadrul vânzării „The Exceptional Sale" din 7 iulie.

Gravată cu diamante de fildeș și finisată cu un lac auriu, vioara are un preț estimat de 6-9 milioane de lire sterline (7,54-11,31 milioane de dolari), potrivit Mediafax.

Stradivari a păstrat instrumentul timp de 55 de ani, vânzându-l în 1734 pentru 40 de lire sterline lui Samuel Hellier din Wombourne, Anglia.

Viorile lui Stradivari, cunoscute pentru măiestria lor rafinată, costă între 8 și 20 de milioane de dolari, potrivit lui Leonhard.

„Dintre cele aproximativ 1.100 de instrumente pe care Stradivari le-a realizat de-a lungul carierei sale, doar aproximativ o duzină sunt înfrumusețate cu decorațiuni, iar acest exemplar este considerat de către curatorii Smithsonian drept cel mai bine conservat exemplar existent", a declarat Christie's într-un comunicat.