Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Oameni şi case – Bucureşti (I)

Casele ca și oamenii au propria lor existență. Sunt însă unele clădiri care au avut mai multe vieți. În București există un edificiu care a trecut prin două Războaie Mondiale, tot atâtea cutremure catastrofale, a fost bombardat, s-a tras în el cu mitraliera la Revoluție, dar a supraviețuit, iar astăzi este un edificiu superb și impunător: Athénée Palace Hilton.

Maia Sandu, la RFI: Dodon, un personaj extrem de iresponsabil, încearcă să se mențină la putere prin declarații antiromânești

Maia Sandu, in spatele unui birou cu cateva hartii pe el

Dacă este să pornim de la premisa că o eventuală unire ar trebui să fie votată de majoritatea cetățenilor R.Moldova și dacă ne informăm din recentele sondaje care pun această problemă, vedem că nu este o majoritate care ar sprijini unirea, dar există o creștere a numărului celor care pledează pentru unire.

Cosmin Manolescu – Dansez, deci exist

Actualitatea de vineri, 23 martie 2018

Criza ostaticilor din Franta s-a incheiat. Trei morti, intre care si atacatorul

sumarul emisiunii 40 de minute

China a cerut Statelor Unite „să se retragă de pe marginea prăpastiei'', în timp ce ambasada sa la Washington a dat asigurări că Beijing-ul „va lupta până la sfârşit'' în orice război comercial cu Statele Unite. Reactia vine  după ce preşedintele Donald Trump a semnat ieri  un decret prezidenţial privind introducerea de tarife vamale care vor viza importuri venite din China în valoare de până la 60 de miliarde de dolari.

Jurnalul de vineri, 23 martie, 18h00

jurnal logo
Tags: 

Reportaj: ”Rostul Postului”, campanie socială în R.Moldova

Cetățenii sunt îndemnați să acceseze platforma on-line rostulpostului.md, care este, de fapt, un restaurant virtual, și să doneze contravaloarea unei mese pentru deschiderea primului Centru de Intervenție Timpurie din nordul R.Moldova, în orașul Bălți. Campania este desfășurată de organizația Copil, Comunitate, Familie, CCF Moldova, reprezentant oficial al Fundației Hope and Homes for Children UK.

Reabilitarea unui important monument de arhitectură din Iași

Investiţia se cifrează la 16 milioane de lei, însă între timp Primăria Iaşi se judecă în instanţă cu Ministerul Dezvoltării Regionale pentru a schimba decizia de respingere a unui proiect similar de reabilitare prin fonduri europene.

Una dintre puţinele clădiri din centrul Iaşului care au rămas în picioare după bombardamentele germanilor din timpul celui de-al Doilea Răzvoi Mondial va fi reabilitată în următorii doi ani.

Statul devine acționar majoritar la Şantierul Naval Mangalia

Constantin Rudniţchi și Sorin Dinu în studioul de emisie al RFI Romania

Invitat: Sorin Dinu, analist economic.

Emisiuni disponibile : http://www.rfi.ro/tag/business-air

Michèle Ramis, ambasadoarea Franței în România: Intenția noastră este să triplăm numărul de vorbitori de franceză din lume

- Strategia lansată de președintele Emmanuel Macron la 20 martie la Academia Franceză nu este, în niciun caz, o strategie decisă de el singur, ea este rezultatul unui lung proces de consultări. S-au primit cca 100 000 de propuneri din cca 100 de țări, apoi în 14-15 februarie am avut o reuniune la Paris cu toți factorii de decizie ai Francofoniei iar din sinteza tuturor acestor propuneri a rezultat o strategie inovatoare, prezentată, așa cum spuneam, la 20 martie, de președinte. Lumea în care trăim evoluează continuu și rapid iar noi trebuie să folosim metode inovative...

DECRIPTAJ / Presa și societatea civilă despre România de azi

Studenții acuză universitățile de stat: Cresc taxele școlare pentru a acoperi majorarea salariilor profesorilor

Studenții susțin că salariile profesorilor s-au dublat în ultimii ani, iar, odată cu ultimele creșteri de la 1 martie, universitățile de stat plănuiesc să își acopere găurile din buget crescând taxele de colarizare ale elevilor. Președinte Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, Marius Deaconu, e de părere că atitudinea conducerii universităților este condamnabilă: ”Ultima creștere a salariilor profesorilor a împovărat bugetele universităților. Vor (n.r.

Jurnalul de vineri, 23 martie, 13h00

Lunga poveste a defăimării

Iată vorbele lui, așa cum sînt reproduse de un site de știri ce-i este, în general, favorabil: „Am vorbit cu mai mulţi colegi şi am convenit să lucrăm la o lege care să reglementeze sau să dea posibilitatea statului român, ţării în ansamblu, să poată sancţiona acest lucru, pentru că aceşti oameni, gen Monica Macovei şi alţi europarlamentari, care mint despre propria ţară, care defăimează propria ţară, aduc foarte multe deservicii. Noi din cauza asta pierdem suveranitate, pierdem demnitate, pierdem respect şi nu cîştigăm nimic în schimb“.

Teza mea de doctorat în 180 de secunde. Veronica Hagi – cel mai bun performer ştiinţific francofon în 2018 în România

Finala națională MT180 - România

Veronica Hagi este doctorand la Şcoala doctorală a Universităţii Ovidius din Constanţa şi studiază multilingvismul şi raporturile personale cu limbile vorbite, din punct de vedere pedagogic, psihologic şi antropologic. « Juriul a apreciat forţa de argumentare a Veronicăi Hagi, abilităţile sale de utilizare a tehnicilor de simplificare, legătura pe care o stabileşte cu publicul, abordarea calmă şi relaxată », a explicat preşedintele juriului, domnul Mohamed Ketata, directorul regional al AUF-ECO.

Pagini