Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dominic Fritz va fi învestit primar al Timișoarei. Contestațiile împotriva validării sale au fost respinse

dominic_fritz.jpeg

Dominic Fritz, primarul Timișoarei
Sursa imaginii: 
Otilia Ghițescu / RFI România

Cele trei contestații depuse împotriva validării lui Dominic Fritz în funcția de primar al Timișoarei au fost respinse, miercuri, la Tribunalul Timiș. Fritz va fi învestit vineri, 30 octombrie.

 

Judecătorii de la Tribunalul Timiș s-au pronunțat în cazul celor trei contestații depuse împotriva validării lui Dominic Fritz ca primar al Timișoarei. Acestea au fost depuse de Călin Petrescu, fost realizator de emisiuni la Radio Timișoara, Monica Hărmănescu, fost cadru didactic universitar la USAB, și de Adrian Popescu, candidat ALDE la Primăria Timișoara. 

 

În principiu, cei trei au susținut că Dominic Fritz nu poate candida la funcția de primar al Timișoarei, fiindcă nu este cetățean român și nu are domiciliul, ci doar reședința în România. Petrescu a invocat și o excepție de neconstituționalitate.

 

Respinge cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Respinge apelul formulat de apelanţii Petrescu Călin Narcis, Popescu Adrian şi Monica Hărmănescu împotriva încheierii civile nr. 10.675/15.10.2020 pronunţată de Judecătoria Timi?oara în dosar nr.25174/325/2020. Cu recurs, în 48 de ore de la pronunţare .Cererea se va depune la Tribunalul Timiş. Definitivă în ceea ce priveşte soluţia asupra apelului. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, azi, 28.10.2020”, scrie în soluția pe scurt a magistraților.

 

Dominic Fritz va fi învestit în funcția de primar al Timișoarei vineri, 30 octombrie. la finele săptămânii. „Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timișoarei. Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului meu, a candidaturii mele și votul timișorenilor. S-a respins de asemenea cererea de sesizare a Curții Constituționale. Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timișorenilor care au dat votul lor unui cetățean european. Acum chiar: hai să ne apucăm de treabă, Timișoara!”, a scris Fritz, pe pagina lui de Facebook.