Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Clubul suporterilor echipei naționale de rugby condamnă xenofobia

rugby.jpeg

Sursa imaginii: 
gsp.ro

”Ne pare rău că trebuie să abordăm acest subiect după o victorie frumoasă a Stejarilor și atâtea debuturi reușite.”, este mesajul transmis de Clubul suporterilor de rugby - ”Club 16 Horia Ungur - Fan Club Rugby Romania”

Scandalul de rasism și xenofobie de la Sf. Gheorghe a dat startul mai multor momente controversate. Un grup de „ultrași” a afișat un banner la meciul de rugby România - Polonia, jucat în cursul zilei de sâmbătă în cadrul Rugby Europe Championship. În tribunele stadionului „Arcul de Triumf” și-a făcut apariția un grup format din 25-30 de „ultrași” care au afișat un banner cu un mesaj controversat.

Ca reacție la cele întâmplate pe stadion, Clubul suporterilor de rugby din România, a postat pe Facebook un mesaj  prin care și-a exprimat indignarea. Club 16 Horia Ungur - Fan Club Rugby Romania, care îi reunește pe toți cei care susțin echipele naționale de rugby din România, a precizat că:

 ”A fost o zi tristă pentru rugby.” În plus, au adăugat că ”Xenofobia, vulgaritatea și lipsa de respect față de adversar nu au ce căuta aici, cu atât mai mult hoția. Învățați, mai întâi, că în jocul de rugby este vorba despre respect. Respect față cei 30 de jucători de pe teren. Respect față de arbitri. Respect față de adversari. Respect față de noi înșine. Învățați, mai întâi, că la rugby nu există ”ultrași”. Că susținătorii ambelor echipe stau unii lângă alții, neseparați de garduri și de jandarmi. Nu își fură unii altora steagurile și bannerele. Doar merg să bea o bere împreună după meci.Învățați că există o civilizație a acestui joc. Învățați să vă comportați pe un stadion de rugby.” 

„Stejarii” fac parte din grupa B în Rugby Europe Championship alături de Portugalia, Belgia și Polonia.

Cu nu mai puțin de 11 eseuri reușite, România s-a impus la scor, 67-27 în fața Poloniei. Rugby Europe Championship se desfășoară din acest sezon sub un format nou, cu două grupe de câte patru echipe. Primele două clasate din fiecare grupă se califică în careul de ași.

În următoarea partidă, România joacă în deplasare cu Belgia, pe 11 februarie, de la ora 18:30.