Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Despre Basescu si Geoana, cu ziaristi pe care nu-i vedeti la TV, dar ii cititi in fiecare zi: A fost un subiect prefabricat la exit-poll-uri, cineva trebuia sa fie dat castigator in avans

image-2009-12-7-6690614-46-robert-mihailescu-cristian-pantazi-discutia-luni-20091207202456.jpg

Dan Tapalaga,Robert Mihailescu si Cristian Pantazi - Discutia de Luni

Putem spune că ne aflăm într-un moment extrem de trist pentru presa din România; Unul din momentele importante de astăzi este tăcerea lui Mircea Geoana; A pierdut fiind susţinut de cea mai largă alianţa posibilă în politică românească.

Putem spune că ne aflăm într-un moment extrem de trist pentru presa din România; Unul din momentele importante de astăzi este tăcerea lui Mircea Geoana; A pierdut fiind susţinut de cea mai largă alianţa posibilă în politică românească, de 90% din mass-media, cum să mai fie legitim un astfel de politician în interiorul partidului; Miza lui Traian Băsescu va consta în reformare, în găsirea unui delfin în PDL, viitor candidat la preşedinţie; Aş miza totuşi pe anticipate, posibil să fie făcute când o să apară primele semne de creştere economică.

Comentarii la cald făcute de Cristian Pantazi, redactor-şef HotNews.ro şi Robert Mihăilescu, editor la departamentul de ştiri, la emisiunea Discuţia de Luni, realizată de Dan Tăpălagă.

Cristian Pantazi: Putem spune că ne aflăm într-un moment extrem de trist pentru presa din România. A fost apogeul deprofesionalizării presei. Unu la mână, prin încălcarea legii. Am avut televiziuni care au difuzat pe TV rezultatele exit-poll-urilor înainte de ora 21, Antena 3. Avem site-uri serioase care au postat rezultate preliminare, deşi sursele erau îndoielnice, şi totuşi nu au ezitat să ofere informaţii care pot influenţa cititorii. Dincolo de asta, am avut încălcări grosolane ale deontologiei în mediul TV. Am avut dezbateri cu politiceini a căror atitudine faţă de unul din candidaţi era evidentă.

Robert Mihăilescu: A fost un subiect prefabricat la exit-poll-uri, cineva trebuia să fie dat câştigător în avans pentru a se crea o impresie. Institutele de sondare au tot timpul scuza marjei de eroare, nu cred că pot fi acuzate direct. Dar presa care a proclamat câştigătorul fără să ţină cont de marjă, poate fi întrebată de ce a făcut asta.