Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Guvernul îşi va asuma joi răspunderea în Parlament pentru proiectele de legi privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare

jurnal-rfi-10h.jpg

Jurnal RFI 10 h

Guvernul îşi va asuma joi răspunderea în Parlament pentru proiectele de legi privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare şi promovarea judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Observatorii ruşi şi cei din cadrul Comunităţii Statelor Independente susţin că nu există motive pentru anularea rezultatelor alegerilor de duminică din Transnistria, aşa cum cere liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, relatează Itar-Tass, în pagina electronică.

În Uniunea Europeană intra în vigoare aşa numitul pachet al celor 6 măsuri. Agreat luna trecută intre instituţiile europene, pachetul prevede între altele sancţiuni aplicate automat ţărilor care nu respecta noua disciplina bugetară.

Premierul rus, Vladimir Puţin, le va răspunde, joi, în direct la televiziune concetăţenilor săi, în cadrul unei emisiuni anuale realizate într-un moment în care regimul său se confruntă cu o mişcare de contestare fără precedent. Între timp devin tot mai numeroase comentariile pe plan internaţional.

 
 
Tags: