Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO) Orban la RFI: Guvernul Tudose face un hocus-pocus fiscal, pe spinarea angajaţilor

orban_guvern_tudose_fiscal.jpg

Ludovic Orban critică politicile fiscale ale Guvernului Tudose (Sursa foto: pixabay)
Ludovic Orban critică politicile fiscale ale Guvernului Tudose (Sursa foto: pixabay)

Premierul Mihai Tudose dă cu pietre în bănci, când vinovatul se află chiar în Guvern, spune la RFI preşedintele PNL, Ludovic Orban. El critică pe de altă parte politica fiscală a Executivului, condus în opinia sa de Liviu Dragnea.

Ludovic Orban critică politicile fiscale ale Guvernului: “Sub nici o formă, nu are notă de trecere. Este inacceptabil ceea ce se întâmplă. Conform datelor statistice, noi avem o creştere economică de 5,6%. Să ai o criză bugetară, în condiţiile în care tu ai o creştere de 5,6% arată că eşti complet nepriceput, că nu înţelegi nimic din fenomenul economic, că risipeşti resursele”.

“Tudose nu are datele necesare pentru a gira funcţia de prim-ministru. De altfel, nu conduce el Guvernul, Guvernul este în continuare condus de Dragnea. Cred că nici o decizie importantă în acest Guvern nu se ia fără acordul expres din partea preşedintelui PSD”, afirmă liderul PNL.

 

Guvernul Tudose, “împotriva mediului de afaceri”

 

În opinia lui Ludovic Orban, “acest Guvern este împotriva mediului de afaceri. Toate măsurile iniţiate de acest Guvern au reprezentat un asediu literalmente împotriva firmelor, de la impozitul pe cifra de afaceri, la care se pare că au renunţat, până la contul special pentru plata TVA-ului. Nu este un atac numai împotriva mediului de afaceri, este un atac împotriva tuturor celor care muncesc. Impozitul pe gospodărie, pe care voiau să-l introducă (…). Transferul cotelor de contribuţii pe care le plăteau angajatorii către angajaţi. Este de fapt un hocus-pocus fiscal, o alba-neagra fiscală, prin care de fapt se urmăreşte să se crească veniturile bugetare, pe spinarea angajaţilor”.

Preşedintele PNL critică atitudinea Guvernului faţă de mediul bancar: “Atacul contra băncilor. Nu poţi să-ţi permiţi tu, ca prim-ministru… Dar ce, eşti în Epoca de Piatră, să stai cu banii la teşcherea, cu banii la saltea? L-am văzut într-un interviu cum arăta portmoneul, se bătea mândru pe buzunarul în care-şi ţine portmoneul. În toată lumea civilizată, banii nu mai circulă cash, peste 90% din tranzacţii sunt tranzacţii care se fac prin sistem bancar. Păi, tu faci apel, le spui oamenilor: bă, nu mai băgaţi bani la bănci, nu folosiţi banii pe card? Eşti împotriva cursului istoriei, împotriva a ceea ce înseamnă mersul normal al unei economii. Noroc că nu are credibilitate Tudose şi că nu-l bagă nimeni în seamă. Dacă era un premier cu credibilitate, putea să genereze o criză gravă în sistemul financiar bancar”.

“Domnule, nu-ţi e ruşine, tu ca premier care-l ai ca ministru pe Mişa? Păi, Mişa a fost aproape cinci ani de zile director la marii contribuabili, toate băncile sunt mari contribuabili. Păi, dacă băncile n-au plătit impozit, e vina lui Mişa ăsta, pe care l-ai făcut tu ministru de Finanţe şi tu te apuci să dai cu pietre în bănci, când tu ai vinovatul în Guvernul tău. Nu mai zic că în timp ce ataca băncile, el continua bine mersi să se împrumute de la bănci, să facă emisie de titluri de stat, ca să se împrumute de la bănci”, subliniază Ludovic Orban.

 

VIDEO: Ludovic Orban vorbeşte despre politicile fiscale ale Guvernului Tudose, la minutul 22

 

Ludovic Orban, despre politicile fiscale ale Guvernului Tudose
1055