Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(FOTO) Simona Halep a învins-o pe Maria Şarapova la Beijing. Presa internaţională: Nemiloasă, agresivă, răzbunătoare

simona_halep_invins_maria_sarapova_beijing.jpg

Simona Halep, la turneul de tenis de la Beijing (Foto: AFP/Greg Baker)
Simona Halep, la turneul de tenis de la Beijing (Foto: AFP/Greg Baker)

Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului de tenis de la Beijing, după ce a învins-o în optimi pe marea ei rivală, Maria Şarapova, cu 6-2, 6-2.

ACTUALIZARE 8: Simona Halep: "A fost un meci extraordinar, cred că am jucat cel mai bun tenis al meu împotriva ei. Am servit bine şi ceea ce am lucrat după US Open am putut vedea azi pe teren. Sunt foare fericită că am putut face asta. Este prima mea victorie împotriva ei şi vreau să mă bucur de moment. Astăzi a fost diferit, pentru că nu o învinsesem niciodată, aşa că asta face momentul un pic special. M-am simţit ca şi când aş fi jucat aşa şi înainte şi încă pot juca aşa. Acum vreau să mă bucur de ceea ce am făcut astăzi şi mâine mă pot gândi la următorul meci".

 

ACTUALIZARE 7: Maria Şarapova a lăudat jocul Simonei Halep: "Cred că a făcut un meci incredibil, probabil cel mai bun dintre toate partidele disputate împotriva mea. Eu nu am fost tăioasă, nu am văzut bine mingea, nu m-am mişcat cum ar fi trebuit împotriva ei. A lovit consistent mingea, nu a comis multe erori neforţate, procentajul ei la serviciu a fost chiar mare. A făcut toate lucrurile cum trebuie".

 

Maria Şarapova, după eşecul în faţa Simonei Halep, la Beijing (Foto: AFP/Greg Baker)

Maria Şarapova, după eşecul în faţa Simonei Halep, la Beijing (Foto: AFP/Greg Baker)

ACTUALIZARE 6: "Halep o bate în sfârşit pe Maria Şarapova, obţinând o victorie zdrobitoare" (Eurosport).

 

ACTUALIZARE 5: "Maria Şarapova, dată afară de la China Open de o Simona Halep agresivă" (The Express).

 

ACTUALIZARE 4: "Simona Halep parafează o victorie-reper în faţa Mariei Şarapova" (BBC).

 

Simona Halep salută publicul, după victoria în faţa rusoaicei Maria Şarapova, la Beijing (Foto: AFP/Greg Baker)

Simona Halep salută publicul, după victoria în faţa rusoaicei Maria Şarapova, la Beijing (Foto: AFP/Greg Baker)

ACTUALIZARE 3: "Nemiloasa Simona Halep o elimină pe Maria Şarapova de la China Open" (AFP).

 

ACTUALIZARE 2: "Halep s-a răzbunat pe Şarapova", scrie publicaţia Tennis World: "Halep a oferit una dintre cele mai bune performanţe la simplu din carieră, pentru a-şi egala cel mai bun rezultat la China Open, calificarea în sferturile de finală. Halep a învins-o pe Şarapova pentru prima dată în carieră, jucând aproape perfect în primul set, arătând o bună acoperire a terenului, dând adâncime şi lăţime consistentă loviturilor, câştigând 69% pe primul serviciu şi 57% pe al doilea".

 

Suporteri chinezi ai Simonei Halep, la turneul de la Beijing (Foto: AFP/Nicolas Asfouri)

Suporteri chinezi ai Simonei Halep, la turneul de la Beijing (Foto: AFP/Nicolas Asfouri)

ACTUALIZARE 1: Simona Halep a controlat de la un capăt la altul meciul cu Maria Şarapova şi a reuşit "în sfârşit" prima ei victorie în faţa fostului lider WTA, scrie cotidianul L'Equipe: "Simona Halep a găsit în sfârşit cheia în faţa Mariei Şarapova. Pentru prima dată în carieră, Halep a ieşit victorioasă dintr-un duel cu jucătoarea rusă. A trebui să aştepte a opta tentativă, miercuri, în optimile de finală ale turneului de la Beijing, pentru a domina fostul număr 1 mondial, într-o întâlnire controlată de la un capăt la altul".

 

Simona Halep (2 WTA) şi Maria Şarapova (104 WTA) s-au mai întâlnit înaintea acestui meci de şapte ori, românca nereuşind niciodată până acum să o învingă pe jucătoarea rusă. Ultima dată, ele s-au confruntat în primul tur al US Open.

Şarapova a ajuns la turneul de la Beijing pe baza unei invitaţii (wild-card).

Simona Halep a comis şase greşeli în acest meci şi a câştigat de cinci ori pe serviciul rusoaicei.

Constănţeanca primeşte pentru calificarea în sferturile de finală de la Beijing aproape 150 de mii de dolari şi 215 puncte WTA.

Următoarea adversară a româncei va fi câştigătoarea meciului Daria Kasatkina (Rusia, 34 WTA)-Agnieszka Radwanska (Polonia, 11 WTA).

În 2016, Simona Halep a ajuns în optimi la China Open. Cea mai mare performanţă a ei la competiţia chineză a fost în 2014, când a atins tot faza sferturilor de finală.

Turneul de tenis de la Beijing se desfăşoară pe hard şi are premii totale de peste şase milioane de dolari.

854