Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sorana Cîrstea, surpriza din optimile China Open: românca a eliminat o jucătoare din top 10

sorana_cirstea_surpriza_china_open.jpg

Sorana Cîrstea, victorioasă în optimi, la Beijing (Foto: AFP/Nicolas Asfouri)
Sorana Cîrstea, victorioasă în optimi, la Beijing (Foto: AFP/Nicolas Asfouri)

Sorana Cîrstea (44 WTA) a învins-o joi cu 6-1, 7-5, pe jucătoarea cehă Karolina Pliskova (4 WTA), reușind o revenire senzațională în setul 2, de la scorul de 2-5 şi s-a calificat în sferturile turneului de tenis de la Beijing dotat cu premii totale de 6.381.679 dolari.

ACTUALIZARE 2: Sorana Cîrstea va urca de pe locul 44 pe locul 38 WTA, după calificarea în sferturile turneului de tenis de la Beijing. Aceasta va fi cea mai bună clasare a ei din ultimii trei ani şi două luni. Cîrstea a ocupat locul 36 WTA, în august 2014.

 

ACTUALIZARE 1: Sorana Cîrstea va juca împotriva sportivei letone Jelena Ostapenko (8 WTA) în sferturile de finală ale China Open. Ostapenko a beneficiat de abandonul chinezoaicei Shuai Peng, la scorul de 3-0, din cauza unor probleme medicale la genunchi.

 

Cîrstea, a doua româncă ajunsă în sferturi la Beijing, după Simona Halep, şi-a asigurat un cec de 149.138 dolari şi 215 puncte WTA.

Victoria Soranei este foarte importantă pentru Simona Halep, pentru că Pliskova reprezenta o candidată importantă la locul 1 WTA sau la locul 2, deţinut acum de Simona. În plus Pliskova era pe partea de tablou a jucătoarei din Constanţa, pe care o putea întâlni în semifinale. Acum, doar Simona Halep şi Elina Svitolina mai pot spera la prima poziţie în ierarhia jucătoarelor profesioniste de tenis după China Open, loc ocupat acum de spaniola Garbine Muguruza, care a părăsit deja competiţia.

Pentru a deveni noul număr 1 mondial, Simona are nevoie să joace finala şi sportiva ucraineană să nu câştige trofeul.

Pentru un loc în semifinalele competiţiei din China, Sorana va juca împotriva câştigătoarei disputei Peng - Ostapenko.

758