Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noutate la Editura Corint: Sertarele cu secrete de Despina Skeletti-Budișteanu

sertarele_cu_secrete-ed_corint.jpg

Sertarele cu secrete – Din istoria familiilor boierești Budișteanu și Skeletti
Sertarele cu secrete – Din istoria familiilor boierești Budișteanu și Skeletti
Image source: 
Editura Corint

Editura Corint vă invită la evenimentul de lansare a volumului Sertarele cu secrete – Din istoria familiilor boierești Budișteanu și Skeletti de Despina Skeletti-Budișteanu, apărut în colecția „Istorie cu blazon”. Evenimentul va avea loc joi, 12 octombrie, ora 18.00, la saloanele Jockey Club, din strada Episcopiei, nr. 9, București.

În cadrul evenimentului vor lua cuvântul:

•    Despina Skeletti-Budișteanu
•    Delia Budeanu, realizator TV
•    Oana Marinache, istoric
•    Filip-Lucian Iorga, istoric, coordonatorul colecției „Istorie cu blazon”

Lansarea va fi moderată de către Ana Antonescu, director editorial al Editurii Corint.

„Vom intra în casa copilăriei autoarei, cămin aşezat şi paşnic, ca pe vremuri. Ne vom plimba prin Bucureştiul anilor 1930, alături de doi copilaşi şi de guvernanta lor franţuzoaică. Aşa era pe atunci în casele boiereşti: nu puteau lipsi guvernantele nemţoaice şi franţuzoaice, care aduceau cu ele limbile străine şi deschiderea generoasă către lume a unei elite conştiente şi educate, cosmopolite şi, în acelaşi timp, iubitoare de ţară. Paşii ne vor purta inclusiv pe strada General Budişteanu, denumită astfel în cinstea unui unchi al autoarei, erou al Războiului de Independenţă şi personaj principal al unei istorii care leagă încă o data neamul Budiştenilor de Familia Regală şi de istoria cea mare a ţării.” Filip-Lucian Iorga

Despina Skeletti-Budişteanu s-a născut în Bucureşti, în 1930, ca fiică a juristului Radu Budişteanu. Descinde din mai multe vechi familii boiereşti româneşti. A suferit, împreună cu familia sa, persecuţiile din timpul regimului comunist. Înainte de a pleca definitiv în Occident, în 1972, a lucrat 10 ani ca secretară personală a Anei Aslan, la Institutul de Geriatrie.

În Germania a lucrat, timp de 20 de ani, la Institutul „Max Planck” de Istorie a Dreptului European. A publicat în România două cărţi de memorii, "Descendenţi condamnaţi" şi "Boierii mei şi Europa".

Sursa : Editura Corint

653