Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Doamna Marlène Schiappa, secretar de stat responsabil pentru egalitatea între femei și bărbați, vine în România pe 1 noiembrie, cu ocazia Conferinței femeilor francofone

granier_marlene_schiappa.jpg

Doamna Marlène Schiappa, secretar de stat pe lângă Prim-ministrul francez
Doamna Marlène Schiappa, secretar de stat pe lângă Prim-ministrul francez
Image source: 
Granier

Doamna Marlène Schiappa, secretar de stat pe lângă Prim-ministrul francez, responsabil pentru egalitatea între femei și bărbați, va efectua o vizită în România pe 1 noiembrie, cu ocazia Conferinței femeilor francofone, care va avea loc la București pe 1 și 2 noiembrie.

În timpul vizitei sale la București, doamna Schiappa va vorbi la Conferința femeilor francofone despre drepturile femeilor și accesul lor la piața forței de muncă și va avea, de asemenea, mai multe întâlniri de lucru.

Participarea doamnei Schiappa la Conferința femeilor francofone, reamintește sprijinul deplin al Franței pentru acțiunea Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) și pentru doamna Michaëlle Jean, Secretar general, în special în vederea adoptării unui plan francofon de acțiune pentru autonomizarea economică a femeilor.

„O felicit și îi mulțumesc doamnei Jean pentru angajamentul său în favoarea autonomizării economice a femeilor, care a permis mobilizarea spațiului francofon pe această temă. Accesul femeilor la piața forței de muncă nu poate fi realizat fără autonomizarea economică deplină a acestora. Îmbinând eforturile unei multitudini de actori, accesul femeilor la piața forței de muncă se va face mult mai lin și mai puțin precar - și va fi un beneficiu pentru întreaga societate”, a spus doamna Schiappa.

Această vizită va permite, de asemenea, evocarea progreselor recente ale Franței în domeniul egalității de gen, în special în ceea ce privește valorizarea spiritului antreprenorial al femeilor și angajamentul de a promova leadership-ului femeilor în guvernanța economică.

De asemenea, Franța a pus în aplicare dispozitive legislative obligatorii care favorizează paritatea economică la niveluri ridicate de responsabilitate. Planul interministerial în favoarea egalității între femei și bărbați extinde și aprofundează acțiunea de combatere a stereotipurilor și accesul egal la responsabilitățile profesionale.

Totodată, Franța a adoptat un plan de acțiune în favoarea locurilor de muncă mixte în domeniul digital, un domeniu în care femeilor sunt încă subreprezentare. Accesul fetelor la educația de calitate și menținerea lor în școală reprezintă o prioritate reafirmată constant a diplomației franceze.

834