Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Timișoara Saracens 7 Baia Mare 8 în derby-ul din Cupa României

tim_bm.jpg

Timișoara Saracens 7 Baia Mare 8
Baia Mare a câștigat un meci foarte echilibrat disputat pe stadionul Dan Păltinișanu
Image source: 
Timișoara Saracens Facebook

Baia Mare a câștigat derby-ul disputat împotriva campionilor României, Timișoara Saracens, cu 8 - 7 în meciul disputat pe stadionul Dan Păltinișanu din orașul pe Bega. Steaua și CSM a obținut ambele victorii în deplasare la Iași și respectiv Cluj.

Meciul dintre cele două echipe care domină de opt ani rugby-ul românesc a fost dominat de apărări, într-atât de mult încât la pauză scorul era 0 - 0.

Zimbrii au deschis corul după pauză prin eseul marcat de linia a doua Johann Van Heerden, timișorenii au preluat conducerea prin eseul marcat de aripa Marius Simionescu transformat de centrul Tevita Manumua, pentru ca Baia Mare să obțină victoria in extremis prin lovitura de pedeapsă transformată de fundașul Ratu Taniela din ultima acțiune a meciului.

În celelalte două meciuri Steaua a învins în deplasare la Iași cu 38 - 26, în timp ce CSM a trecut cu 35 - 32 tot în deplasare la Cluj, toate cele patru echipe marcând fiecare cel puțin patru eseuri.

În clasament după două runde conduce Steaua cu 10 puncte, urmată de CSM și Baia Mare, cu câte 9, Timișoara Saracens și Cluj cu câte 1 punct, Dinamo și Iași 0 puncte.

Săptămâna viitoare se joacă meciurile CSM - Timișoara Saracens, Steaua - Cluj, Dinamo - Iași, toate tei sâmbătă 18noiembrie de la ora 11.

Tot sâmbătă de la ora 18 pe Stadionul Arcul de Triumf din București se joacă meciul test România - Samoa.

320