Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


La precedenta manifestatie din Paris contra proiectului de reformà a pensiilor, din 19 ianuarie, au iesit în stradà sute de mii de persoane.
Franţa va trăi marţi o nouă zi de manifestaţii şi greve contra proiectului guvernamental de reformă a pensiilor. Acum zece zile ieşiseră în stradă între unu şi două milioane de protestatari, în funcţie de surse. Mâine, serviciile de informaţii citate de presa franceză estimează că mobilizarea va fi cel puţin la fel de importantă, dacă nu chiar şi mai mare. Între timp, controversatul text care prevede, printre altele, majorarea vârstei legale de...
În 2022, prețurile chiriilor au fost in medie cu 8,7% mai mari față de anul 2021, arată o analiză a portalului imobiliare.ro. Cele mai mari prețuri pe metru pătrat la apartamentele de închiriat sunt în continuare în București și Cluj-Napoca.
Este criză în medicina de familie din România, ca urmare a subfinanțării cronice a sectorului, atrag atenția specialiștii din domeniu. Aproximativ 4.000 de medici de familie din țara noastră profesează în alte state europenei, în timp ce tinerii medici nu sunt atrași de medicina de familie. La ultimul concurs de rezidențiat, 15% din locurile disponibile la specialitatea medicină de familie au rămas neocupate, a declarat, astăzi, într-o...
Un coronavirus Sars-Cov-2.
Începând de miercuri întâi februarie, concediile medicale pentru francezii testaţi pozitiv cu Covid-19 nu se mai pot elibera sistematic. De asemenea, bolnavii nu mai trebuie să se izoleze automat în caz de boală. Textul în acest sens a fost publicat în Monitorul oficial de la Paris. Ridicarea acestor măsuri se explică prin diminuaera semnificativă cazurilor de Covid-19.
Franta: Imagine din interiorul Oficiului pentru Protectia Refugiatilor si Apatrizilor, Fontenay-sous-Bois.
În 2022, Franța a emis mai bine de 320.000 de permise de ședere, cu 17% mai multe decât în 2021. Cifrele au fost prezentate de Ministerul de Interne, în urmă cu doar câteva zile. Ca o comparație, 193.000 de permise au fost acordate în 2012 și 172.000 în 2007.
Secretarul american de Stat, Antony Blinken s-a întâlnit la Ierusalim cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, 30 ianuarie 2023, Israel.
Secretarul american de Stat, Antony Blinken a cerut, luni, israelienilor și palestinienilor să revină la calm, pe fondul unui nou val de violențe.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că „prioritatea numărul unu” a social-democraților sunt pensiile speciale. El a adăugat că PSD vrea să găsească forma constituţională „ca acest capitol cu pensiile speciale să fie odată închis pentru totdeauna în România”. Marcel Ciolacu a făcut declaraţia într-o conferinţă de presă organizată după şedinţa Consiliului Naţional al PSD şi reuniunea grupurilor parlamentare ale social-democraţilor.
Constructorul auto francez si japonezii de la Nissan ajung pe picior de egalitate si vor detine, fiecare, 15% din capitalul celuilalt.
Constructorii auto Renault și Nissan, uniți de mai bine de 20 de ani, semnează sfârșitul alianței franco-japoneze originale. Francezii își reduc participarea de la 43% la 15% în Nissan iar astfel, pentru prima dată de la căsătoria lor, în 1999, cele două grupuri se regăsesc pe picior de egalitate și fiecare deține 15% din capitalul celuilalt și are tot atâtea drepturi de vot.
Victor Pițurcă și-ar fi exercitat influența pentru a-i facilita fiului său accesul la contracte cum ar fi cel încheiat cu Ministerul Apărării, în valoare de 11 milioane de lei.
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, declară că rezultatul alegerilor din Austria arată absenţa impactului folosirii temei Schengen în campanie şi anunță că in perioada următoare vor demara discuțiile la nivel de experți din ministerele de interne ale Rom âniei și Austriei.

Pagini