Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Apa Nova la PARK(ing) Day București 2016

macheta.jpg

Macheta

Apa Nova Bucureşti vine la PARK(ing) Day cu o instalație interactivă: "Macheta care aduce ploaia".

Prin intermediul machetei, vizitatorii, mari sau mici, vor putea vedea și înțelege cum apa brută captată din râuri este tratată și purificată, astfel încât să ajungă la robinete, bună pentru consum pentru ca, ulterior, prin sistemul de canalizare să ajungă în stația de epurare, de unde, în urma proceselor tehnologice pe care le suportă, să poate fi reintrodusă în natură.

Într-o manieră interactivă, macheta permite vizitatorilor să controleze tot procesul de captare, tratare și epurare a apei. Controlând prin intermediul panourilor de comandă, infrastructura în miniatură, pe care Apa Nova București o folosește în realitate, vizitatorii vor fi cei care, în mod direct, vor capta apa, o vor filtra și trata, o vor furniza utilizatorilor, pentru ca apoi să o recupereze prin sistemul de canalizare și să o epureze, înainte de o reda naturii.
Nu în ultimul rând, vizitatorii vor fi cei care aduc ploaia, pentru a înțelege procesul prin care apa pluvială este captată, prin sistemul de canalizare, înainte de a fi tratată, asemenea apei uzate.

Pe parcursul întregului proces, vizitatorii vor primi informații utile cu privire la complexitatea sistemului de furnizare a apei potabile și a sistemului de canalizare.
Vor putea înțelege astfel mult mai bine cum funcționează sistemul de alimentare cu apa și canalizare al Municipiului București și importanța utilizării acestor resurse, în mod corect și responsabil, protejând astfel și mediul înconjurător.