Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kultivă la PARK(ing) Day

Pe 16 septembrie proiectul Kultivă vine pe Lipcani, la Park(ing)day, pentru dezvoltarea unei comunităţi urbane care poate produce hrană autonom.

În ultima săptămână, de câte ori a trebuit să-ți cumperi mâncare de la supermarket?

...și de câte ori ți-a părut rău că nu poți mânca roșii care miros a roșii, cireșe care nu sunt stropite cu substanțe chimice sau castraveți crescuți natural?

Și noi ne-am pus aceleași probleme. De aceea, ne-am dorit un loc unde să învățăm să ne cultivăm singuri hrană sănătoasă, chiar dacă trăim în București...

...și am creat un spațiu de învățare!

Pe câmpul fertil Kultivă de pe Strada Rudeni numărul 103, comuna Chitila, organizăm săptămânal cursuri de agricultură ecologică pentru cei care vor să devină autonomi în creșterea hranei.

Poţi să începi şi tu din 16 septembrie, pe Lipscani, la Park(ing) Day!

 

Kultivă este un curs format din 23 de ateliere teoretice și practice dedicate persoanelor care își doresc să producă propria hrană sănătoasă, folosindu-se de avantajele naturii și fără chimicale periculoase. Partea teoretică a fiecărui curs are loc în sala de clasă, iar pentru cea practică ne mutăm pe teren, unde participanții au la dispoziție toate ustensilele necesare și lucrează sub îndrumarea instructorilor, care sunt specialiști în domeniu. Învăţăm Permacultura pe terenul fertil din str. Rudeni nr. 103, Chitila.Cursanții își pot alege și loturi pe care le îngrijesc regulat și unde își cultivă plantele preferate pe durata cursului.
Treptat, vrem să creăm o comunitate urbană din rândul bucureștenilor care își produc hrană autonom.

Vrei să înveți și tu? Înscrie-te on-line pe FB Kultivă sau la Seneca Anticafe! 

Şi mai simplu, vino pe 16 septembrie, pe Lipscani, la Park(ing) Day!
 
Despre Asociaţia SNK
SENECA ANTICAFE este un SPAȚIU unde TU poți să lucrezi la proiectul tău sau să înveți pentru examene, să stai cu prietenii de vorbă sau să citești, să participi la un workshop sau să-l organizezi, să faci ce SIMȚI.
Editura SNK aduce răspunsurile înțelepților valabile timp de 2000 de ani la ziua de azi. De dragul înțelepciunii. 

Despre Permacultură 
Este un sistem de agricultură bazat pe interconectarea elementelor naturale, care te învață să contribui la menținerea și refacerea echilibrului ecosistemelor prin grija și atenția pe care le acorzi fiecărui element component. Menținerea integrității componentelor naturale este unul dintre principiile de bază ale permaculturii.