Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Inspecţia Judiciară a CSM, sesizată în cazul declaraţiilor premierului Ponta

Consiliul Superior al Magistraturii sesizează Inspecţia Judiciară în cazul declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Năstase în dosarul Zambaccian, potrivit Mediafax, care citează oficiali din CSM.

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară la România TV că Adrian Năstase este un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu. Şeful Executivului a afirmat că din punct de vedere politic, cazul Adrian Năstase este perfect comparabil cu cazul Iulia Timoşenko.

Inspecţia Judiciară urmează să decidă dacă declaraţiile premierului Ponta ar putea fi de natură să aducă atingere sistemului judiciar.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut marţi "imperativ" premierului "să înceteze de îndată orice atac la adresa justiţiei şi să reintre în atribuţiile constituţionale ale funcţiei de prim-ministru".

În replică, Victor Ponta a declarat că el nu se bate cu justiţia, ci cu preşedintele Traian Băsescu şi "cozile lui de topor".

"Sunt convins că sunteţi alături de mine în bătălia cu regimul Băsescu. Am văzut că nu a înţeles domnul preşedinte, că m-aş bate cu justiţia. Eu nu mă bat cu justiţia, mă bat cu el şi cu cozile lui de topor. Vă rog pe toţi să aveţi curaj şi ştim că pentru ceea ce ne-au votat oamenii, ce se întâmplă în fiecare zi se va întâmpla în mod sigur până în luna decembrie", le-a spus Victor Ponta miniştrilor, în şedinţa de Guvern.

Fostul premier, Adrian Năstase, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Zambaccian. Verdictul este definitiv.