Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Scandal de proporţii la CSM

Reprezentanţii Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR) au cerut miercuri demisia membrilor CSM. AMR precizează că dacă acest lucru nu se va întâmpla, vor fi declanşate procedurile de revocare din funcţii a tuturor membrilor Consiliului Superior al Magistraturii.

Reprezentanţii Asociaţiei Magistraţilor din România, Norel Popescu şi Gabriela Baltag, au venit miercuri la şedinţa plenului CSM. Ei au cerut demisia de onoare a membrilor CSM, având în vedere lipsa de transparenţă şi coeziune în interiorul Consiliului.

Pe de altă parte, judecătoare Mădălina Afrăsinei, de la Tribunalul Bucureşti, reprezentant al Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, a venit la şedinţa plenului CSM, urmând să ceară amânarea luării unei decizii în ceea ce priveşte candidaturile pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului, potrivit Mediafax.

Şedinţa de miercuri a Consiliului Superior al Magistraturii s-a amânat, din lipsă de cvorum. Reuniunea a fost anunţată pentru ora 15, pe ordinea de zi fiind şi alegerea vicepreşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii. Alegerea a fost amânată pentru săptămâna aceasta, după ce şedinţa din 4 ianuarie a fost suspendată din lipsă de cvorum. Atunci şi-au depus candidaturile pentru această funcţie judecătorii Alina Ghica şi Cristi Danileţ.

Procuroarea Oana Schmidt Hăineală a fost aleasă preşedintă a CSM, spre nemulţumirea Asociaţiei Magistraţilor din România.