Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Creţu: Referendumul simultan cu europarlamentarele, o decizie curajoasă; criticile PDL sunt nejustificate

cretu_referendumul_simultan_europarlamentarele_decizie_curajoasa_criticile_pdl_sunt_nejustificate.jpg

Referendum constituţional, simultan cu alegerile europarlamentare, în luna mai.

Decizia de a organiza alegerile europarlamentare simultan cu referendumul pentru modificarea Constituţiei este justă, spune la RFI vicepreşedintele PSD, europarlamentarul Corina Creţu. Ea respinge criticile Opoziţiei, amintind că PDL şi Traian Băsescu au fost primii care au comasat alegerile cu un referendum.

Decizia USL de a organiza alegerile europarlamentare în acelaşi timp cu referendumul pentru modificarea Constituţiei este corectă, spune Corina Creţu.

"Este cea mai importantă decizie luată la nivelul USL în ultima perioadă. Este o soluţie justă. N-am înţeles acel val de contestări care a venit ieri din partea oponenţilor, fără însă a sta puţin să ne gândim. Este o decizie curajoasă decizia de a merge cu acest referendum concomitent cu alegerile europarlamentare, pe pragul clasic de 50%, este o dovadă, cred, de voinţă şi de curaj politic", afirmă europarlamentarul PSD.

Corina Creţu respinge criticile PDL pe această temă: "Am văzut că doamna Elena Băsescu a atacat ieri, uitând că PDL şi domnul Traian Băsescu au fost primii care au adus un precedent din acest punct de vedere, pentru că în 2007 tot au cuplat europarlamentarele cu un referendum".

Deputatul european spune că "este important să fim raţionali şi realişti. Modificarea Constituţiei trebuie să se facă. Nu ştiu dacă România îşi permite chiar să scoată de atâtea ori oamenii la voturi, pentru că atunci s-ar pierde cu totul interesul faţă de acest referendum, faţă de alegerile europarlamentare. Este o decizie bună. A sosit momentul ca cei care imediat sar să critice ar putea sta şi să ne aşezăm la masa dialogului, să discutăm ce e mai bine pentru ţară şi pentru români".

Europarlamentarul PDL, Elena Băsescu susţine că intenţia USL de a comasa referendumul pentru Constituţie cu alegerile europarlamentare este o încercare de subminare a legitimităţii Parlamentului European, iar campania se va transforma într-un scandal politic "dâmboviţean".

 
Corina Creţu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre referendumul constituţional simultan cu alegerile europarlamentare