Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Eugen Nicolicea: "Imunitatea nu poate fi nici mai mare, nici mai mică decât cea din Constituţie"

nicolicea.jpg

Eugen Nicolicea, în studioul RFI

Secretarul Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, explică la RFI în ce constau modificările aduse legii speciale care reglementează drepturile şi obligaţiile parlamentarilor. Parlamentarul dă asigurări că nu se umblă la imunitatea aleşilor.

Senatorii şi deputaţii se reunesc luni într-o sesiune extraordinară. Pe agendă: bugetul pentru 2013 şi modificarea statului aleşilor, legea specială care reglementează drepturile şi obligaţiile parlamentarilor.

Una dintre propunerile care a generat dezbateri aprinse în ultimele zile este cea referitoare la imunitate. Secretarul Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea explică.
"Înainte, când se cerea urmărirea penală a unui ministru sau arestarea preventiva a unui parlamentar, se venea cu tot dosarul cauzei, se venea cu căruciorul, că era destul de voluminos.

Şi pentru aceasta s-a făcut propunerea să fie o selecţie de probe, doar cele pe care procurorul le consideră relevante. Cineva care n-a înţeles nimic a început să strige că de ce trebuie să vedem probele.

Pentru orice om normal şi zdravăn la cap, o selecţie de probe este mai puţin decât toate probele. Iată încă o dovadă a isteriei produse de câţiva membri mass-media. Pentru că imunitatea nu poate fi nici mai mare, nici mai mică decât cea din Constituţie. O lege nu poate modifica Consituţia".

 

 
Secretarul Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea,