Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cezar Preda: Va veni şi rândul ministrului Transporturilor să-şi dea demisia!

cezar_preda_va_veni_randul_ministrului_transporturilor_dea_demisia.jpg

Avionul prăbuşit în Munţii Apuseni luni, 20 ianuarie

Ministrul Transporturilor ar trebui să-şi dea demisia după accidentul de avion din Munţii Apuseni, declară la RFI vicepreşedintele PDL, Cezar Preda. El spune pe de altă parte că ministrul de Interne ar fi trebuit să-şi dea demisia încă de luni seară.

Radu Stroe ar fi trebuit să demisioneze încă din ziua accidentului de avion din Munţii Apuseni, crede Cezar Preda.

"Dacă e vorba de onoare şi despre normalitate, cum invoca fostul ministru aseară, aceste două lucruri nu se puteau întâmpla decât luni seară, când ministrul îşi dădea demisia de onoare, pentru a fi o ţară normală. Dacă şi-a dat demisia după patru zile la presiuni, la negocieri, la încercări de a ascunde sub preş, a intrat în purul stil românesc, acela de... lumea e veşnică şi nu pleacă decât acarii Păun din toate poveştile tragice ale românilor. Stroe nu a făcut excepţie şi şi-a dat valoarea ieri cu vârf şi îndesat", consideră vicepreşedintele PDL.

Cezar Preda cere de asemenea demisia ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu: "Eu cred că lucrurile nu se pot opri aici. Presiunea va fi mare, a societăţii şi nu a noastră, a politicienilor (...). Presiunea va fi mare şi va veni rândul şi ministrului Transporturilor, care nu s-a implicat absolut deloc. Şi bineînţeles, cu o mare-mare excepţie, aceea a primului-ministru, care încă nu realizează că miniştrii pe care domnia sa îi conduce nu sunt în stare să fie alături de români la greu".

Ministrul de Interne a demisionat joi, pe fondul scandalului legat de accidentul de avion din Munţii Apuseni. Radu Stroe şi-a anunţat demisia într-o foarte scurtă declaraţie de presă, fără să accepte întrebări din partea jurnaliştilor.

Vicepremierul Gabriel Oprea va asigura interimatul la conducerea Ministerului de Interne.

 
Cezar Preda, intervievat de Cosmin Ruscior, despre demisia lui Radu Stroe, după accidentul de avion din Munţii Apuseni