Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Frunda, despre raportul MCV: E deplasat să spui că magistraţii români sunt hărţuiţi!

Unele prevederi ale raportului MCV publicat miercuri de Comisia Europeană sunt deplasate. Iată ce spune la RFI Gyorgy Frunda, consilierul premierului Victor Ponta. În opinia sa, magistraţii din România nu sunt hărţuiţi, aşa cum arată documentul.

Gyorgy Frunda declară că judecătorii au în România o libertate deplină: "A susţine în România că există o hărţuire a magistraţilor de la ANI, din instanţele judecătoreşti mi se pare deplasat, mi se pare neîntemeiat. Judecătorii au în România o libertate deplină, o independenţă deplină. Faptul că unii dintre ei au simpatii politice şi chiar sunt de o parte sau de alta a eşichierului politic, ceea ce din nefericire este adevărat, nu înseamnă în nici o situaţie că ei sunt hărţuiţi".

În opinia lui Gyorgy Frunda, "hărţuirea înseamnă din punct de vedere juridic să ţi se creeze o situaţie psihologică în care nu poţi să-ţi desfăşori activitatea, în care nu ai echilibrul cotidian pentru a lucra normal. Or aşa ceva în România nu-i adevărat!".

Gyorgy Frunda nu e de acord ca parlamentarii incompatibili să demisioneze, aşa cum recomandă CE: "Nu sunt de acord cu propunerea care a fost de altfel respinsă ca cineva fiind declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate să-şi dea demisia. Agenţia este un organ administrativ, care eliberează acte administrative, care sunt supuse contenciosului administrativ şi doar hotărârea judecătorească este cea care stabileşte incompatibilitatea".

 
Gyorgy Frunda, intervievat de Cosmin Ruscior, despre raportul MCV