Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sulfina Barbu: PDL ar fi de acord cu un pact de neagresiune cu alte partide de centru-dreapta

PDL nu se teme de Partidul Mişcarea Populară sau de Forţa Civică, declară la RFI vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal, Sulfina Barbu. Ea spune că formaţiunea sa ar fi de acord cu încheierea unui pact de neagresiune cu alte grupări de centru-dreapta.

Sulfina Barbu precizează că PDL nu se teme de Mişcarea Populară, înregistrată miercuri oficial ca partid politic: "Nu ne temem de nici un partid care activează pe aceeaşi parte cu noi, în condiţiile în care promovează valori comune şi în condiţiile în care fac opoziţie la USL. Partidul Democrat Liberal este deschis oricărei colaborări cu partidele de centru-dreapta, pe proiecte concrete. Noi am spus că vrem să ne validăm în alegerile europarlamentare, dar asta nu exclude o colaborare în secţiile de votare de exemplu, să ne sprijinim, nu ştiu dacă un partid nou înfiinţat va avea reprezentanţi în secţii de votare".

Vicepreşedintele democrat-liberal afirmă că PDL ar fi de acord cu un pact de neagresiune cu alte formaţiuni de centru-dreapta: "Un acord de neagresiune între partidele care susţin aceleaşi valori, suntem de acord să-l încheiem, astfel încât să ne batem cu cei care sunt la putere, cei care gestionează treburile ţării astăzi, adică PSD plus PNL. Ei reprezintă ţinta, cred eu, oricărui partid serios de centru-dreapta".

 
Sulfina Barbu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre un pact de neagresiune cu Mişcarea Populară