Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ilie Sârbu: Referendumul pentru Constituţie va avea loc într-o singură zi

ilie_sarbu_referendumul_pentru_constitutie_avea_loc_singura_zi.jpg

Referendumul pentru modificarea Constituţiei va avea loc într-o singură zi.

Referendumul pentru modificarea Constituţiei va fi organizat într-o singură zi. O spune la RFI liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. El precizează însă că "în Parlament se mai pot schimba lucrurile".

Ilie Sârbu declară că "s-a convenit asupra unei singure zile şi va avea loc odată cu alegerile europarlamentare. Au fost discuţii pro şi contra, ca întotdeauna şi atunci s-a ajuns la concluzia că cei care sunt interesaţi, cei care doresc pot să vină într-o zi. Asta nu înseamnă că nu s-ar putea schimba lucrurile în Parlament, venind alţii cu alte argumente. Cred eu că de asta a şi rămas puţin neclară sau neexplicată 100% decizia. În Parlament se mai pot schimba lucrurile, aţi văzut că de-a lungul timpului au mai fost decizii care au infirmat deciziile Guvernului, ale USL-ului, sunt dezbateri, oamenii vin cu argumente, din teren lucrurile se văd de multe ori altfel".

Întrebat dacă estimează că Parlamentul va întoarce decizia, Ilie Sârbu a răspuns: "Nu, eu nu văd de ce. Am experienţa celor două zile, dacă vă amintiţi, în 2003, când alergam noi pe străzi şi prin comune după alegători. Cine e interesat ca ţara lui să meargă bine, să aibă un sistem constituţional pus la punct, să rezolve problemele de care ne-am lovit în perioada asta, face efortul să iasă la vot. Dacă nu există interes, putem noi să facem şi o săptămână, că tot nu vor veni".

 
Ilie Sârbu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre referendumul pentru modificarea Constituţiei