Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sârbu: Mircea Geoană, cap de listă la europarlamentare nu e o idee rea

Lista PSD pentru alegerile europarlamentare va fi "probabil" avizată vineri, spune la RFI liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. El precizează că nu s-a stabilit oficial ca senatorul Mircea Geoană să fie pe această listă şi chiar să o deschidă. Lui Ilie Sârbu nu i s-ar părea însă o idee rea.

Întrebat dacă este oficial că Mircea Geoană se va regăsi pe lista PSD pentru euro-alegeri şi că va deschide această listă, Ilie Sârbu a răspuns: "Nu, nu s-a discutat lucrul ăsta. Lista trebuia să fie vizată în 31 (ianuarie) şi să fie discutată. Ca lider al grupului, domnul Geoană nu mi-a spus niciodată, nu şi-a manifestat dorinţa de a fi pe această listă, nici cap de listă. Decizia va fi luată probabil la sfârşitul acestei săptămâni, vineri. S-a amânat cu o săptămână, din cauza condiţiilor meteo. Practic, vineri la ora 15, dacă se respectă programul, atunci vom avea CEx-ul şi în cadrul acestei şedinţe va fi finalizată şi lista".

Întrebat dacă personal, i s-ar părea o idee bună, senatorul PSD a răspuns: "Nu e o idee rea. Mircea Geoană nu e... mai ales în plan extern e cunoscut. Dar nu şi-a manifestat, repet, dorinţa. Eu am avut discuţii cu Mircea Geoană pe alte teme".

Unele informaţii vehiculate în presa din ultimele zile arătau că senatorul Mircea Geoană va fi pus cap de listă din partea PSD la europarlamentare.

 
Ilie Sârbu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre varianta Mircea Geoană-cap de listă la europarlamentare