Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bugetul pe 2013, adoptat de Parlament

bugetul-2013-adoptat-parlament.jpg

Premierul Victor Ponta (Foto: www.gov.ro)

Parlamentul a votat joi bugetul de stat pe 2013. Au fost 309 voturi favorabile şi 108 negative. Premierul Victor Ponta spune că nu este un buget perfect, dar e cel mai bun pe care România îl poate avea astăzi.

Victor Ponta le-a mulţumit parlamentarilor care au votat bugetul pe 2013: "Vă mulţumesc în numele Guvernului pentru întreaga activitate, pentru toate dezbaterile. Nu este un buget prefect, dar este cel mai bun buget pe care putem să-l avem astăzi".

Ulterior, premierul a spus că acest buget trebuie cheltuit cu "grijă" şi că se impun economii în anumite zone care permit acest lucru. "E bine că avem buget. E bine că avem un buget votat şi acum trebuie să avem grijă să cheltuim banii cât mai bine, să mai facem economii, pentru că sunt zone de unde putem face economii, chiar şi din actualul buget şi la prima rectificare, care nu poate să aibă loc înainte de luna iulie, să reparăm acolo unde sunt lucruri de reparat", a afirmat prim-ministrul.

Parlamentul a adoptat joi, cu amendamente, proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2013. Proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat a fost adoptat cu 310 voturi "pentru" şi 109 voturi "împotrivă". La acest proiect de act normativ a fost adoptat un singur amendament, care propune eliminarea prevederii potrivit căreia ordonatorul principal de credite are obligaţia să transmită Ministerului Finanţelor Publice detalierea în structură, pe funcţii, a numărului maxim de posturi finanţat prin prezenta lege şi salariul mediu de bază pe funcţii, din anul 2013, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi.

Celelalte 37 de amendamente la proiect au fost respinse.