Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Corina Creţu: Este important ca PSD şi PNL să încheie un acord de neagresiune pentru europarlamentare

PSD şi PNL ar trebui să încheie un pact de neagresiune în vederea campaniei electorale pentru alegerile europene. Iată ce declară la RFI europarlamentarul Corina Creţu, cap de listă la Partidul Social Democrat. Ea precizează că ar fi "atipic" ca cele două formaţiuni să candideze împreună, sub sigla USL.

Corina Creţu spune că PSD şi PNL vor merge separat la alegerile europene din luna mai: "Nu cred că se mai poate schimba situaţia. Ar fi o situaţie atipică să candidăm împreună, practic facem parte din familii politice diferite. Sigur că important este să mergem împreună în aceste alegeri, să avem un acord de neagresiune şi să ne dăm seama că duşmanul nostru comun în aceste alegeri este PDL-ul, vor fi cei de la Mişcarea Populară, adică cei care vor fi şi au fost susţinuţi de domnul Traian Băsescu".

Eurodeputatul crede că PSD şi PNL nu au motive să se atace reciproc în campania pentru Parlamentul European: "Speranţa noastră este să mergem împreună pentru un proiect european şi nu unii împotriva altora. Ne putem face foarte bine campanie promovându-ne proiectele şi viziunile noastre despre ceea ce înseamnă Europa, despre ceea ce se întâmplă în ţară, fără să ne atacăm. Aceasta este chiar speranţa mea sinceră, că nu avem de ce să ne atacăm. Noi şi în Parlamentul European colaborăm cu cei de la PNL şi ne-am situat de foarte multe ori pe poziţii comune, deci nu văd... sigur, poate la nivel local, în unele judeţe, dar speranţa noastră este să nu existe asemenea tensiuni între noi, pentru că nu ne folosesc. Adică avem de câştigat mergând împreună".

 
Corina Creţu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre alegerile europarlamentare