Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Creţu: Sunt convinsă că viitorul comisar european din partea României ar trebui să fie de la PSD

cretu_sunt_convinsa_viitorul_comisar_european_partea_romaniei_trebui_psd.jpg

Sediul Comisiei Europene din Bruxelles (Foto: Reuters/Yves Herman)

Comisarul european care va fi desemnat din partea României ar trebui să fie de la PSD, spune la RFI Corina Creţu, cap de listă al formaţiunii pentru alegerile europene din luna mai. Ea susţine că e prea devreme să anunţe dacă ar interesa-o acest post. Creţu crede că problema comisarului european "va apărea din iunie-iulie încolo, chiar mai târziu, prin septembrie".

Întrebată dacă viitorul comisar european va trebui să fie de la PSD, Corina Creţu a răspuns: "Atâta timp cât avem o majoritate foarte clară, sunt convinsă că da, ar trebui să fie de la PSD".

Europarlamentarul precizează că "nu au fost discuţii (în USL-n.r.), sunt păreri personale. Este prematur să vorbim, în USL nu s-a discutat. Nu toate partidele şi-au desemnat candidaţii în USL. Noi de-abia ieri ne-am desemnat candidaţii, iar preocuparea noastră reprezintă câştigarea alegerilor europarlamentare, de a demonstra tuturor în continuare, este primul mare test electoral după ce am preluat guvernarea şi cred că este important să demonstrăm că am fost şi rămânem primul partid al ţării".

 

Numele comisarului european, la sfârşitul verii

 

Întrebată dacă ar tenta-o postul de comisar european, în calitate de cap de listă al PSD la alegerile europene, Corina Creţu a răspuns: "În această fază, ne pregătim pentru alegerile pentru Parlamentul European, alegeri care sunt extrem de importante pentru reprezentarea României, iar eu sunt în această fază unul dintre candidaţii la aceste alegeri. Decizia privind candidatul român pentru Comisia Europeană va fi ulterioară acestor alegeri (...). Pe mine la acest moment mă interesează să obţin un nou mandat de europarlamentar, pentru a-mi continua proiectele şi a-i reprezenta, sper, cu cinste pe români la Bruxelles şi la Strasbourg".

Corina Creţu crede că numele comisarului european din partea României ar putea fi anunţat la sfârşitul verii: "Problema comisarului european, după părerea mea, va apărea din iunie-iulie încolo, chiar mai târziu, prin septembrie, pentru că de-abia în iulie se va alege preşedintele Comisiei Europene, în funcţie de rezultatul alegerilor".

 
Corina Creţu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre postul de comisar european