Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Udrea la RFI: Mai puţină cochetărie nu strică în politică; nu-s poşetele aşa de indispensabile ca telefonul sau iPhone-ul!

Elena Udrea, candidată la preşedinţia PDL, spune într-un interviu la RFI că e de acord să mai renunţe la "cochetărie", de dragul politicii. "Sunt şi eu de acord că poţi acoperi reuşite mari cu erori mici", declară deputatul, după ce preşedintele Traian Băsescu a afirmat joi la postul B1 TV că Udrea poate avea profil de lider al PDL, precizând că el a învăţat-o politică şi că fostul ministru ar trebui "să mai lase poşetele alea cu care a intrat în politică, să ia poşete mai ieftine" şi să mai renunţe la tocuri.

Elena Udrea crede că "mai puţină cochetărie nu strică". "Sunt şi eu de acord că poţi acoperi reuşite mari cu erori mici. După atâtea subiecte legate de cochetăria mea, sunt întru totul de părere că în politică până la urmă femeia trebuie să accepte că mai puţină cochetărie nu strică. Deci dacă asta este cheia rezolvării problemelor de percepţie, atunci O.K., până la urmă nu-s poşetele aşa de indispensabile ca telefonul sau ca iPhone-ul", spune deputatul PDL.

Întrebată dacă se simte sprijinită de preşedintele Traian Băsescu în cursa pentru şefia partidului, Elena Udrea a răspuns: "Nu neapărat. Abordarea domnului preşedinte seamănă foarte mult cu ceea ce gândesc foarte mulţi dintre membri de partid, foarte mulţi dintre liderii Partidului Democrat Liberal şi cred că asta este cel mai important. Seamănă foarte mult cu ce gândeşte o parte importantă dintre cei din presă, din societatea civilă, dintre cei care sunt atenţi la viaţa politică şi anume că PDL se află într-un moment de cotitură, într-un moment de răscruce, în care trebuie să se regândească, să se reconstruiască. Ceea ce se întâmplă acum ne arată dacă PDL continuă să fie lipsit de energie, de direcţie, de perspectivă, aşa cum există percepţia că e astăzi, nu va avea un viitor politic şi în nici un caz nu va mai putea fi un partid care să poată să câştige alegerile".

 

Udrea vrea o cursă "onestă"

 

Elena Udrea declară că "această competiţie trebuie dusă cu onestitate şi până la capăt, pentru binele partidului (...). Cred că voi câştiga aceste alegeri, pentru că eu consider că am mai multă forţă şi mai multă determinare să lupt cu actuala Putere, am o experienţă de război politic cu adversarii, de-a lungul celor opt ani de când fac politică şi îmi doresc ca PDL să ajungă în această epocă pe care eu o numesc epoca post-Traian Băsescu a partidului, să ajungă să fie capabil să câştige alegeri, fără un lider providenţial, pentru că nu mai are un astfel de lider".

Întrebată pe ce se bazează moţiunea ei, Udrea a răspuns: "Întoarcerea partidului către electoratul care a votat cu Partidul Democrat Liberal şi cu Traian Băsescu în 2000, în 2004, în 2007, în 2009, dar nu a mai votat în 2012 şi aici mă refer în primul rând la întoarcerea la electoratul în jurul vârstei de 40 de ani, electoratul care avea 18 ani la Revoluţie, care s-a format în această democraţie, care a înţeles şi funcţionează în principiile economiei de piaţă, un electorat care cred că ne-a reprezentat şi pe care l-am reprezentat mult timp şi pe care l-am pierdut pe drum, când am început să devenim din ce în ce mai mult un partid care semăna cu Partidul Social Democrat, de exemplu".

PDL îşi va alege conducerea într-o Convenţie Naţională, pe 23 martie. Deocamdată s-au înscris în cursă actualul preşedinte al formaţiunii, Vasile Blaga şi deputatul Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării şi Turismului.

 
Elena Udrea, intervievată de Cosmin Ruscior, despre sprijinul oferit de Traian Băsescu în contextul Congresului PDL