Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vasile Blaga: PDL nu se va rupe

vasile-blaga-pdl-nu-se-va-rupe.jpg

Liderul PDL, Vasile Blaga

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, duminică, la Braşov, că partidul nu se va rupe, "chiar dacă vor exista şi unele plecări". El spune că în ceea ce-l priveşte, Convenţia Naţională va fi "corectă" şi că se va putea vota în cabine de vot nesupravegheate video.

Vasile Blaga afirmă că deşi se aşteaptă la unele plecări din PDL, acest lucru nu va duce la ruperea partidului: "Partidul nu se va rupe, chiar dacă vor exista şi unele plecări, pe care eu unul nu le doresc. PDL nu are doar sedii în judeţe şi localităţi, ci are oameni şi membri, care aşteaptă de la noi clarificări".

Liderul PDL precizează, potrivit Mediafax, că va fi o Convenţie Naţională "corectă": "În ceea ce mă priveşte, va fi o Convenţie corectă, în care colegii vor avea posibilitatea să îşi exprime opţiunea liber, în cabine de vot nesupravegheate video şi, desigur, nimeni nu le va mai cere, ca în urmă cu trei ani, să-şi fotografieze buletinul de vot, să se vadă cum au votat (...). Convingerea mea este că cinci mii de oameni sunt greu de manipulat de către oricine, cu atât mai mult cu cât vorbim despre militanţi de-ai noştri de bază, de primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni, lideri de organizaţii. Ei vor judeca şi vor avea propriile opţiuni".

Europarlamentarul Cristian Preda, care o sprijină pe Monica Macovei în cursa din PDL spunea sâmbătă la Suceava că există riscul unei rupturi a partidului, dacă la Convenţia Naţională din 23 martie competiţia nu va fi corectă sau dacă învingătorul promite excluderi din partid.

"Pentru că există nişte condiţii care pot conduce la ruptură şi dacă nu ne confruntăm cu ele şi ne facem iarăşi că plouă şi nu vedem care sunt aceste condiţii, vom da, din nou, peste dificultăţi mai mari. Iar ruptura se va produce, în primul rând, dacă nu va fi corectă competiţia. Nu suntem nici unul dintre noi copii. Dacă va exista suspiciunea că întrecerea din 23 martie nu a fost corectă, ruptura e inevitabilă", declara Preda.