Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Manuel Valls: Demolările taberelor de romi vor continua

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, promite că va combate cu fermitate taberele ilicite de romi din Franţa. Într-un interviu acordat ziarului Le Parisien, oficialul francez spune că "demolarea taberelor va continua".

Demolarea taberelor de romi din Franţa a fost dosarul "fierbinte", polemic, al erei Sarkozy. Apărătorii drepturilor omului au sperat că odată cu sosirea la Palatul Elysée a unui şef de stat socialist, François Hollande, lucrurile se vor aplana. Manuel Valls îi decepţionează încă o dată. Nu numai că demolările nu au încetat de când a sosit stânga la putere, dar ele se vor amplifica.

Ministrul francez de Interne spune că este "inacceptabil, intolerabil să fie menţinute 400 de tabere ilegale în Franţa, dintre care două treimi în regiunea Parisului. Mai mult ca oricând, demolările lor sunt necesare şi vor continua respectând legea şi securitatea ocupanţilor. Vreau să combat traficul şi delincvenţa care se instalează în aceste locuri şi exploatează mizeria umană", spune Valls. Citându-l apoi pe premierul român, Victor Ponta, ministrul francez continuă: "Romii au vocaţia să rămână în România sau să se reîntoarcă acolo".

Întrebat cum se derulează cooperarea cu omologii săi români, Manuel Valls se declară foarte mulţumit. "Cu ajutorul ofiţerilor de legătură români de la Paris, reuşim să progresăm în identificarea autorilor actelor de delincvenţă. Din 2010 şi până acum, 970 de români au fost astfel identificaţi. Printre ei se numără mulţi minori izolaţi, singuri. Cooperarea ne permite să continuăm anchetele sociale până în România, lucru care este un progres real", conchide Manuel Valls.