Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Stenogramele judecătoarelor corupte: "Aveţi grijă, că DNA -u’ e în foc continuu!”

justitie-coruptie.jpg

Stenogramele judecătoarelor corupte: "Aveţi grijă, că DNA -u’ e în foc continuu!”

În dosarul judecătoarelor corupte presa a publicat stenograme socante: discuţiile privind magistraţii corupţi au fost suprinse de procurori, iar presa le prezintă pe larg.

Stenogramele prezintă practic cele mai relevante fragmente din referatul procurorilor DNA în cazul celor două judecătoare de la Tribunalul Bucureşti. Este vorba despre Antonela Costache şi Viorica Dinu, arestate preventiv sub acuzaţia că ar fi primit mită de la fratele omului de afaceri Dinel Staicu.

În stenograme, Viorica Dinu vorbeşte despre judecători, avocaţi şi intermediari implicaţi în acte de corupţie, despre cine cu cine "lucrează", dar şi despre judecători "prea tâmpiţi" ca "să facă" bani, spunând că cei care dau şi primesc mită nu fac decât "să mănânce o pâine".

În schimbul sumei de 55.000 de euro, unul dintre intermediari îi cere judecatoarei să dea o soluţie care "să nu bată la ochi!": "Şi daţi-i obligarea de a nu părăsi ţara", mai precizează intermediarul.

Banii vor fi returnaţi însă de către judecătoare pe motiv că n-au rezolvat dosarul cum conveniseră. Discuţiile şi întâlnirile au loc in contextul in care judecatoarele par a fi conştiente că sunt urmărite. „Tre’ să aveţi grijă! Aveţi grijă, că DNA -u’ e în foc continuu!”, spune magistrata, care mai punctează: nu vezi că nu contează că a venit USL -ul la putere. Pentru şpagă te leagă".

În final, arată procurorii DNA, Viorica Dinu a spus că eşecul obtinerii eliberarii era oarecum previzibil, în condiţiile în care s-au suprapus două "filiere", situaţie care "contravine unor principii fundamentale de acţiune, respectate cu sfinţenie de către magistraţii corupţi".

"Cu cât ştiu mai mulţi, cu atât iese un fâs! Eu ştiu de la fetele astea de la Curte. În momentul în care au venit două pile, nu servesc niciuna", explica  Viorica Dinu, potrivit interceptărilor.