Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sever Voinescu: Don Basilio vrea să câştige şefia PDL cântând aria calomniei!

sever-voinescu-don-basilio-vrea-sa-castige-sefia-pdl-cantand-aria-calomniei.jpg

Congresul PDL va avea loc sâmbătă, 23 martie, la Romexpo.

PDL merge pe drumul propriei disoluţii, cu Vasile Blaga preşedinte. Partidul este pe un trend descendent, îi trebuie o rupere de ritm. Monica Macovei poate fi o garanţie în ochii tuturor că face opoziţie la actuala guvernare. Declaraţiile au fost făcute la RFI de către democrat-liberalul Sever Voinescu, înaintea Congresului de sâmbătă, în care va fi aleasă noua conducere a partidului.

Sever Voinescu declară că "Partidului Democrat Liberal îi trebuie în primul rând ruperea de ritm. E nevoie de reversarea trendului. În momentul ăsta, suntem din păcate încă pe un trend descendent. Faptul că după un an de Opoziţie partidul scade este direct imputabil prostului management politic al actualei conduceri. Conducerea trebuie schimbată, stilul de conducere al partidului trebuie schimbat şi trebuie realizată ruperea de ritm, pentru ca partidul să intre pe trend crescător".

În opinia sa, "România are nevoie de o Opoziţie în momentul acesta. Abuzurile şi felul în care USL-ul guvernează sunt complet necenzurate pe scena politică. Aşteptăm de la ziare şi de la societatea civilă să facă ceea ce politicienii ar trebui să facă şi anume să facă o opoziţie la această Putere, care nenoroceşte România pur şi simplu".

 

"PDL nu face opoziţie"

 

Sever Voinescu observă că "din păcate, PDL în actuala lui formulă nu face opoziţie. Preocuparea actualei conduceri pare a fi mai degrabă aceea de a se război în interior cu cei care formulează critici, decât aceea de a se război cu Ponta, Voiculescu şi Crin Antonescu".

Democrat-liberalul consideră că "Monica Macovei poate fi o garanţie în ochii tuturor, în această ţară, că face opoziţie. Eu sunt convins că până şi oamenii din USL ştiu bine că dintre cei trei candidaţi, Monica Macovei este cea care face Opoziţie cu adevărat, radical şi cu care nu s-ar putea înţelege niciodată. Moţiunea noastră este una realistă. Celelalte moţiuni promit fel de fel de lucruri, reveniri rapide la guvernare, înţelegeri, mai ales în cazul domnului Blaga, care promite fel de fel de combinaţii cu PNL, mai nou".

 

"PDL, pe drumul propriei disoluţii"

 

Sever Voinescu spune că "în acest moment, cu domnul Vasile Blaga, PDL merge pe drumul propriei disoluţii, că va fi o disoluţie paşnică într-o alianţă cu PNL-ul, că va fi o disoluţie după un scenariu ridicol, în care din când în când câte un prieten de-al domnului Blaga mai sare gardul în partea aialaltă!".

Întrebat dacă se aşteaptă ca evenimentul de sâmbătă de la Romexpo să fie organizat corect, democrat-liberalul a răspuns: "Personal, nu am mare încredere. Am văzut şi felul ăsta extrem de agresiv şi din ce în ce mai neliniştit al colegilor din moţiunea Blaga de a-şi conduce campania electorală. Faptul că don Basilio vrea să câştige cântând aria calomniei iarăşi mă nelinişteşte! Au fost momente pe parcursul campaniei electorale, care au ridicat semne de întrebare pentru noi. Nu ni se pare în regulă, de pildă, faptul că în multe locuri ni s-a oprit accesul la delegaţi şi ne trezeam în campania electorală că ne erau aduse în sală persoane care nu vor fi delegaţi la Convenţie".