Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Miliardar rus, mort în condiții suspecte

boris-berezovski-672x359.jpg

Miliardarul rus Boris Berezovski (sursa: www.letemps.ch)

Miliardarul rus Boris Berezovski, opozant de lungă durată al preşedintelui Vladimir Putin, a decedat sâmbătă în Anglia în circumstanţe "inexplicabile" pentru poliţia britanică, ce a trimis la faţa locului experţi ştiinţifici, în timp ce avocatul său rus afirmă că acesta s-a sinucis, relatează AFP, citată de Mediafax.

Poliţia a adăugat duminică dimineaţa că experţii ştiinţifici au ajuns pe proprietatea miliardarului şi că trupul neînsufleţit al acestuia se află încă la faţa locului.

Anchetatorii specializaţi în substanţe NRBC (nucleare, radiologice, biologice şi chimice) au anunţat ulterior că nu au găsit "nimic suspect", duminică, în reşedinţa din Ascot, la sud-vest de Londra, unde a fost găsit sâmbătă trupul neînsufleţit al miliardarului rus Boris Berezovski, relatează AFP.

"Anchetatorii poliţiei criminalistice din valea Tamisei efectuează în prezent o anchetă completă şi aprofundată pentru a stabili circumstanţele morţii" lui Berezovski, precizează poliţia.

Boris Berezovski, un vechi opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin, a decedat sâmbătă după-amiază la vârsta de 67 de ani în circumstanţe "inexplicabile" de poliţia britanică, în timp ce un avocat rus afirmă că acesta s-a sinucis.

Miliardarul a fost unul dintre adversarii cei mai virulenţi ai preşedintelui rus. El era una dintre figurile de la Londra ale unui grup de exilaţi ruşi anti-Putin din care a făcut parte şi Aleksandr Litvinenko, un transfug al FSB (serviciile de informaţii ruse) otrăvit cu poloniu în noiembrie 2006 la Londra. Litvinenko băuse ceai, cu puţin timp înainte, cu omul de afaceri Dmitri Kovtun şi cu Andrei Lugovoi, un agent secret rus, într-un hotel londonez.