Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sebastian Lăzăroiu: Refacerea USL nu poate fi exclusă, dar Antonescu are un plan B

Crin Antonescu ar putea organiza după alegerile europarlamentare un Congres al PNL, în care va încerca să-l promoveze pe Klaus Iohannis. Iată ce spune la RFI fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, membru al Fundaţiei Mişcarea Populară. El nu exclude însă nici refacerea USL.

În opinia lui Sebastian Lăzăroiu, refacerea USL "are o probabilitate de a se întâmpla, fără îndoială. Adică n-aş exclude scenariul ăsta total. Pe de altă parte şi Crin Antonescu are un plan B pentru situaţia în care partidul ar lua un scor sub 20%. Eu sunt convins că el va demisiona din funcţia de preşedinte, dacă asta se va întâmpla şi atunci se deschid două căi: se reface USL-ul şi PNL-ul evident va trebui să accepte toate condiţiile PSD-ului, probabil susţinerea unui candidat la prezidenţiale din partea PSD, dar mai e o variantă pe care Antonescu o poate juca, să organizeze repede un Congres în partid şi să-l promoveze pe Klaus Iohannis în fruntea PNL-ului şi candidat la prezidenţiale din partea PNL, ceea ce probabil va îndepărta partidul de PSD şi de posibilitatea refacerii USL-ului după europarlamentare. Deci există şi acest plan B, dar e riscant, pentru că la Congres nu ştiu cât de uşor va fi ca Iohannis să câştige".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat recent pentru Adevărul că în situaţia în care liberalii vor înregistra un scor sub 20% la alegerile europarlamentare, îşi va prezenta demisia din funcţie, dar nu înainte de a-i schimba "şi pe alţii".

Antonescu a declarat că obiectivul PNL la alegerile europarlamentare este să obţină un scor de 25%, însă se poate considera că partidul şi-a atins obiectivul, dacă ar obţine un scor între 23% şi 24%.

 
Sebastian Lăzăroiu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre refacerea USL