Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Situaţie încordată la frontiera dintre cele două Corei

Coreea de Nord şi Coreea de Sud au făcut un schimb de focuri, în urma unor exerciţii militare ale regimului comunist de la Phenian. Nu au fost raportate victime.

Coreea de Sud a anunţat luni că va replica la salvele de artilerie lansate de Coreea de Nord, în cadrul exerciţiilor efectuate la frontiera lor maritimă, pe care Phenianul o contestă de şase decenii, potrivit AFP.

"Obuze lansate de Coreea de Nord au căzut în partea noastră (de frontieră) şi am replicat deschizând focul", declară un purtător de cuvânt al Statului Major al armatelor sud-coreene.

Locuitorii insulei frontaliere Baengnyeong au primit ordinul de a se refugia în adăposturi.

Coreea de Nord a anunţat recent că "nu exclude" posibilitatea de a recurge la un al patrulea test nuclear, ca răspuns la ameninţările reprezentate în opinia sa de manevrele comune între Seul şi Washington.

Phenianul a protestat de asemenea, după ce ONU a condamnat lansarea recentă a unor rachete nord-coreene. "Este inacceptabil ca testele noastre defensive de rachete să fie condamnate de Consiliul de Securitate al ONU (...), dar acesta să ignore exerciţiile de război nuclear efectuate de Statele Unite şi care au provocat acţiunea noastră", arată Ministerul de Externe de la Phenian.