Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Este oficial: Kovesi, propusă de Victor Ponta la şefia DNA

este-oficial-kovesi-propus-victor-ponta-sefia-dna.jpg

Laura Codruţa Kovesi, propusă de premierul Victor Ponta la şefia DNA.

Premierul Victor Ponta a propus-o oficial pe Laura Codruţa Kovesi în fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Şeful Executivului a trimis o scrisoare Consiliului Superior al Magistraturii, în care face mai multe propuneri de procurori-şefi.

La şefia DNA este propusă aşadar Laura Codruţa Kovesi, fost procuror general al României.

Premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, îl propune de asemenea pe Tiberiu Niţu ca procuror general.

Bogdan Licu este propus ca prim-adjunct al procurorului general, iar Codruţ Olaru, ca adjunct al procurorului general.

Pentru şefia DIICOT este propusă Alina Bica, ea urmând să o aibă ca adjunctă pe Elena Hosu.

Premierul Victor Ponta a anunţat marţi că procurorul general şi şeful DNA vor fi selectaţi în urma unei proceduri care va fi condusă de viitorul ministru al Justiţiei. El a precizat că aceasta este concluzia la care s-a ajuns în urma discuţiei cu membrii secţiei de procurori a CSM.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că îi este "neclar" ce s-a întâmplat la CSM, la şedinţa la care a participat premierul Victor Ponta, că aşteaptă clarificări de la acesta, iar decizia în ceea ce priveşte persoana care va ocupa poziţia de ministru al Justiţiei va fi luată miercuri.

Informaţiile vehiculate iniţial privind o eventuală numire a Codruţei Kovesi la DNA au provocat iritarea preşedintelui liberal, Crin Antonescu.