Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Chișinău: Primarul Chirtoacă nu îl trădează pe Mihai Ghimpu

chirtoaca-dorin-poza-mai-buna.jpg

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, nu acceptă să fie președinte al Partidului Liberal. Declarația a fost făcută de edilul capitalei la Consiliul Republican al PL, convocat sâmbătă, după ce un grup de deputați liberali și câțiva miniștri în exercițiu s-au pronunțat pentru reformarea partidului și împotriva lui Mihai Ghimpu, care se află în fruntea formațiunii. Relatează coresepondentul RFI la Chișinău, Valeria Vițu.

Prim-vicepreședintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a declarat la Congresul Republican al formațiunii că este un non-sens propunerea făcută de colegi să fie președinte al Partidului Liberal. ”Pe agendă avem formarea unui Guvern corect, transparent, altfel decât a fost. Președinte de partid nu poți deveni, băgând în spate un cuțit. Nu pentru că suntem rude suntem alături cu Mihai Ghimpu. Suntem împreună toți cei care suntem pentru românism, pentru dreptate”, a afirmat Chirtoacă, revenit la Chișinău, după ce și-a întrerupt vizita la Bruxelles.

”Dorin Chirtoacă nu trădează ca Iurie Roșca, fostul lider al Partidului Popular Creștin Democrat, care a complotat cu Partidul Comuniștilor”, a mai spus prim-vicepreședintele Partidului Liberal.

Potrivit lui Chirtoacă, ”trebuie să fim corecți și realiști”, ținând cont că Mihai Ghimpu a fost ales lider al Partidului Liberal în 2010 cu un mandat de cel puțin 4 ani și nu poate altcineva să ocupe această funcție.

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a menționat că cei care au format așa zisul Consiliu de reformare al PL, vor fi excluși din partid, ei fiind acuzați de trădare.  

Un grup de deputați liberali și miniștri în exercițiu au anunțat, vineri, că nu-l mai vor în fruntea partidului pe Mihai Ghimpu și îl doresc pe Dorin Chirtoacă, actualul primar al Capitalei. Grupul de reformare al PL optează pentru înnoirea și democratizarea partidului și susține că este oportună promovarea lui Dorin Chirtoacă și altor noi lideri în fruntea formațiunii.

Declarația liberalilor vine după ce în ultima perioadă liderul Mihai Ghimpu a anunțat că formațiunea sa nu-l votează pe Vlad Filat premier, chiar dacă există riscul alegerilor parlamentare anticipate.